Een positief resultaat over 2022 voor Ziekenhuis St Jansdal

16 mei 2023, 17:06 Nieuws
st jansdal lelystad
Arend Jan Poelarends van de Raad van Bestuur van het Ziekenhuis St Jansdal kon melden dat het een mooie uitkomst is van alle inspanningen. De heer Poelarends meldde dat het Ziekenhuis blij is met het positieve resultaat, dat bereikt kon worden door de inzet van al de medewerkers. Hiervoor is dan ook veel waardering.
Omzet van het Ziekenhuis
De omzet van het ziekenhuis is in 2022 met 6% gestegen tot ruim 272 miljoen euro. Na de overname van het ziekenhuis in Lelystad en de corona-jaren 2020 en 2021 was 2022 het eerste min-of-meer normale jaar.
Arend Jan Poelarends merkt hierbij op: ‘Met een rendement van bijna 2,5% staan we er financieel goed voor’. Het berekende rapportcijfer voor de BDO Benchmark Ziekenhuizen stijgt van een 7,2 naar een 8,3.
Financiële uitdagingen
Voor het lopende jaar voorziet hij wel financiële uitdagingen: de gestegen energiekosten, de hogere kosten van de nieuwe cao en de stijging van de kapitaallasten door de nieuwbouw zorgen voor druk op de financiële positie.
Het ziekenhuis sorteert daarop al voor en onderzoekt hoe de kosten in de hand kunnen worden gehouden.Het volledige jaarverslag van het ziekenhuis is te lezen op de pagina van het jaarverslag . Hier is tevens de jaarrekening 2022 terug te vinden.
(Bron: Ziekenhuis St Jansdal)