Kinderboekenweek 2 tot en met 13 oktober

22 sep , 20:16 Nieuws
kinderboek pixabay
Officieel loopt de Kinderboekenweek 2024 van 2 tot en met 13 oktober, maar er zijn ook organisaties die op zondag dicht zijn om hen moverende redenen. Deze week werd een Persbericht ontvangen over de Kinderboekenweek bij De Fakkel. Het thema van deze week dit jaar is ‘Lekker eigenwijs’.  
De Fakkel
BinnenInn heeft waardevolle partners, die BinnenInn maakt tot wat ze is. Hierbij moet men denken aan organisaties als De Wereldwinkel, De Groene Sluis, De Ontmoetingskerk, Het Anker en Boekhandel De Fakkel. 
De Stichting De Fakkel is een webwinkel zonder winstoogmerk voor onder andere Bijbels, christelijke boeken en cadeauartikelen. De Stichting werkt samen met diverse zelfstandige christelijke boekwinkels.
In haar doelstelling heeft Stichting De Fakkel aangegeven dat ze via de webwinkel en de deelnemende boekwinkels een actieve bijdrage wil leveren aan de ondersteuning en opbouw van christelijk leven in Nederland.
Activiteiten Kinderboekenweek
In de Kinderboekenweek zijn 2 leuke activiteiten bij te wonen. De eerste is op vrijdag 4 oktober wanneer kinderboekenschrijfster Liesbeth van Binsbergen (Lelystad) haar nieuwste kinderboek ‘Kwaak’ zal presenteren. Toevallig is 4 oktober ook dierendag. 
Tijdens het presenteren zal het boek worden overhandigd aan een van de vrijwilligers van de paddentrek, waar het boek over gaat. De schrijfster zal voorlezen uit het boek en zal het hierbij interactief maken voor de kinderen. Deze activiteit vindt plaats bij De Fakkel BinnenInn en begint om 15.00 uur.   
Daarnaast is er een tweede activiteit op woensdag 9 oktober vanaf 14.00 uur bij De Fakkel BinnenInn. Tijdens deze middag staat het boek ‘Een geheime Olifant’ centraal. De middag zal een knutselmiddag worden in het kader van het thema ‘Lekker eigenwijs’. Voor ieder kind zal er iets lekkers zijn en wat te drinken.
(Bronnen: Persbericht De Fakkel, Kinderboeken, BinnenInn, De Fakkel)