De Wijkagent als eerste aanspreekpunt in de wijk

Foto: Politie

De afgelopen weken zijn een aantal wijkagenten voorgesteld. Zo is er de wijkagent van de centrumwijk Jeffrey Verboekend, Tiemen Romkes voor Lelystad Noordoost. Voor het gebied Waterwijk, Landerijen, Flevopoort, Larserpoort en Vliegveld is de wijkagent Henri Limburg. En Raimon de Boer voor het gebied Tjalk, Botter, Schoener, Landstreken, Grietenij en Noordersluis.

Lelystad Noordwest
Lelystad Noordwest bestaat voornamelijk uit de Kustwijk, die qua wijkagenten verdeeld is over Marco Schuur en collega Steven. Steven is de wijkagent voor de Gondel, Hanzepark, Schouw, Kogge en de Kempenaar.

Collega Marco is verantwoordelijk voor het gebied van Jol, Punter, Boeier, Karveel, Galjoen, Houtribhoogte, Parkhaven, Golfpark, Golfresort, Zuiderzeeboulevard en de Batavia. Er zijn twee wijkagenten, maar daarnaast is het en blijft het een groot gebied.

Marco Schuur
In principe zou Marco Schuur geen agent worden, maar hij vond het contact met mensen zeer leuk en is in Amsterdam gaan werken als surveillant, biker, motoragent en bij de incidentafhandeling. Waarna hij in 2019  wijkagent werd in Lelystad.

De wijk is heel groot, maar door de aandacht goed te verdelen, is de heer Schuur goed op de hoogte wat er in het gebied gebeurt. Zo is hij ook regelmatig te vinden in het buurtcentrum van het Leger des Heils in de Jol.

Geluid moet uit de wijk komen
In het buurthuis wordt meestal even een gezellig praatje gehouden. De Jol levert veel meldingen op. Daarom moeten er goede contacten met bewoners en ondernemers zijn. De wijkagent kan pas iets doen, als hij weet wat er speelt in de wijk.

Marco Schuur is bezig met een buurtcentrum voor de jongeren in de wijken van Jol, Galjoen en Karveel. Zo kunnen de jongeren bij elkaar komen. Dat vermindert de overlast voor de buurt en de jongeren kunnen daar doen wat ze willen doen.

Spreekuur
Wijkagent Marco is te volgen op Instagram (@wijkagent_lelystad_Kustwijk), waar informatie van de wijk te vinden is. Via DM / chat kan men korte vragen stellen. Daarnaast is er een wekelijks spreekuur in buurtcentrum De Dukdalf, Punter 35-27.

(Bronnen: FlevoPost, Instagram, lelystad.nieuws.nl) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen