‘Geniet van de wijk en let op elkaar’

Foto: 112 Lelystad

Wijkagent Henri Limburg heeft het werkgebied Waterwijk, Landerijen, Flevopoort, Larserpoort en Vliegveld. De wijkagent heeft op de site van de politie laten opschrijven, dat de wijkagent de schakel is tussen de wijk en de politieorganisatie. Het werk speelt zich deels op straat af en deels achter de schermen.

Wijkagent
De wijkagent is voor de bewoners het eerste aanspreekpunt als het gaat om openbare orde en criminaliteit in de wijk. Daarnaast wordt het contact onderhouden met partners zoals de gemeente, welzijnsorganisaties, winkeliers en buurt – en bewonersorganisaties.

Veiligheid is iets waar we met z’n allen verantwoordelijk voor zijn. Henri Limburg is erg tevreden over zijn wijk. Natuurlijk zijn het gevarieerde wijken met verschillende problemen. Op het moment dat een probleem wordt opgelost, voelen de bewoners zich veiliger en beter begrepen.

Veilig
Het doel is om de wijk leefbaar te houden, en vooral veilig. Zo gaf hij aan dat men moet genieten van de wijk en een beetje op elkaar moet letten. Men moet fijn zijn om te kunnen wonen in de wijk. Daarbij is hij als wijkagent bereikbaar.

Zo is hij ook Instagram bereikbaar @wijkagent_waterwijk_landerijen. Tevens is 112 bereikbaar en de site. Wijkagent Henri Limburg is vaak te vinden in wijkcentrum de Waterbever (Voorstraat). Iedereen is hier van harte welkom om de zaken even door te nemen onder genot van een kopje koffie.

Voorstraat
In de Voorstraat zijn ook camera’s opgehangen, omdat de buurtbewoners zich niet veilig voelden. Door de gesprekken en het onderlinge contact, kan er gewerkt worden aan de veiligheid.

Tevens werden op deze manier zaken als de camera’s geregeld. Wekelijks is er een spreekuur in de Waterbever van 13.30 tot 14.30 uur. Dit gebeurt samen met de bewonersconsulent van Centrada, handhaving van de gemeente en het sociale wijkteam.

(Bronnen: Politie, FlevoPost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen