Het werk van een wijkagent is nooit saai

Foto: FlevoPost

In de wijken van Lelystad lopen verschillende wijkagenten rond, die het eerste aanspreekpunt zijn. Tevens zijn ze de contactpersoon tussen de wijk en de politie. Voor de centrumwijk is dat Jeffrey Verboekend. Henri Limburg heeft het gebied Waterwijk, landerijen, Flevopoort, Larserpoort en Vliegveld. In de wijk Lelystad Noordoost kan men Tiemen Romkes tegen komen als wijkagent.

Nooit saai
In het gebied Tjalk, Botter, Schoener, Landstreken, Grietenij en Noordersluis is Raimon de Boer de wijkagent. Volgens wijkagent De Boer is het werk van een wijkagent nooit saai. Zo kan de werkdag veranderen van een kopje koffie drinken naar een noodoproep.

Voor hem is het uitdagend en spannend werk, maar het is zeker de moeite waard om het doen, als daarmee anderen geholpen kunnen worden. Raimon de Boer werkt nu al zo’n anderhalf jaar in Lelystad als wijkagent.

Comfortzone
Ook bij de heer De Boer speelde het als kind door het hoofd om bij de politie te gaan, maar eenmaal bij het tijdstip aangekomen om te gaan werken, koos hij voor een ander vak. Na de hotelschool heeft hij een paar jaar in de horeca gewerkt.

Het bloed kruipt echter waar het niet kan en aangezien een vriend bij de politie werkte, heeft hij de overstap toch gemaakt. Na de sollicitatie en de politieopleiding is Raimon de Boer als hoofdagent in Flevoland gaan werken. Hij heeft op verschillende plekken ondertussen al gewerkt.

Beter contact
De wijk kent ondertussen hun wijkagent en gaat ook naar hem toe, als het nodig is. Zodoende wordt het contact ook steeds beter. In de tussentijd is de wijkagent op de fiets in de wijk te ontdekken. Hierdoor weet hij wat er speelt in de wijk.

Hij heeft verschillende doelen voor de wijk, zoals aanpak van overlastlocaties en meldingsbereidheid verhogen bij de bewoners. Daarom is er ook elke maandag een spreekuur in Lelystad Haven aan de Ringdijk, tussen 10.00 en 11.00 uur. Hier is iedereen met een vraag of probleem van harte welkom.

(Bronnen: Politie, FlevoPost, lelystad.nieuws.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen