Jeffrey Verboekend is de wijkagent in de centrumwijk

Foto: FlevoPost

De wijkagent is de schakel tussen de wijk en de politieorganisatie. Voor een wijkagent ligt het werk deels op straat en deels ‘achter de schermen’. De wijkagent is een belangrijk element in de stad. In eerste instantie zoekt de wijkagent contact maar tevens wordt er voor gezorgd dat men zich veilig voelt.

Wijkagenten
Indien men een vraag of een probleem heeft, kan men altijd terecht bij de wijkagent. De lokale krant FlevoPost heeft in een serie de wijkagenten voorgesteld aan de lezers. Wie zijn het en hoe leer ik ‘mijn’ wijkagent kennen?

Voor de centrumwijk is sinds 2020 de wijkagent de 37-jarige Jeffrey Verboekend. Volgens de wijkagent is dit een groot gebied, een plaats waar veel gebeurt. Hierdoor is het van groot belang om te zien en om gezien te worden, waarbij een goed contact erg belangrijk is.

Eerste aanspreekpunt
De wijkagent is voor de bewoners een eerste aanspreekpunt. Hierbij gaat het dan met name om de openbare orde en de criminaliteit in de wijk. Maar dat is niet alleen het werk. De wijkagent onderhoudt ook vele contacten.

Zo onderhoudt Jeffrey Verboekend contact met partners zoals de gemeente, welzijnsorganisaties, winkeliers en buurt- en bewonersorganisaties. Hij is van mening dat veiligheid iets is waar we met z’n allen verantwoordelijk voor zijn.

Positieve benadering
Als wijkagent heeft Jeffrey Verboekend al heel veel mooie dingen meegemaakt. Hij gaf aan dat als hij de mensen positief benadert, dat hij dit ook terug krijgt. Dat is het mooiste van zijn werk.

Het positieve is dat wijkagent Jeffrey ook actief is op social media, zoals Instagram. Op deze manier houdt hij contacten en kan uitleg geven, maar tevens ook snellere melding de buurt insturen. Door deze contacten, wordt hij ook beter herkend op straat. Dit resulteert in een praatje of begroeting als hij voorbij komt.

(Bronnen: Politie, FlevoPost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen