Belangrijk in de wijk is de wijkagent

Foto: Ons Lelystad

De wijkagent is de schakel tussen de wijk en de politieorganisatie. Voor een wijkagent ligt het werk deels op straat en deels ‘achter de schermen’. De wijkagent is een belangrijk element in de stad. In eerste instantie zoekt de wijkagent contact maar tevens wordt er voor gezorgd dat men zich veilig voelt.

Wijkagent
Voor de centrumwijk is sinds 2020 de wijkagent de 37-jarige Jeffrey Verboekend. Volgens de wijkagent is dit een groot gebied, een plaats waar veel gebeurt. Hierdoor is het van groot belang om te zien en om gezien te worden, waarbij een goed contact erg belangrijk is.

Wijkagent Henri Limburg heeft het werkgebied Waterwijk, Landerijen, Flevopoort, Larserpoort en Vliegveld. Veiligheid is iets waar we met z’n allen verantwoordelijk voor zijn. Henri Limburg is erg tevreden over zijn wijk. Natuurlijk zijn het gevarieerde wijken met verschillende problemen.

Lelystad Noordoost
Voor de wijk Lelystad Noordoost is Tiemen Romkes de wijkagent. Lelystad Noordoost bestaat uit Atol, Oostrandpark en Buitenhof. Men kan in deze wijken veel sociale huurwoningen vinden. Dit houdt in dat de meldingen ook hier over gaan.

Naast meldingen die te maken hebben met huurwoningen of boze huisbazen, zijn er natuurlijk ook andere meldingen, zoals huiselijk geweld, overlast of burentwist. Tiemen Romkes is afkomstig van Urk.

Werk en wijk: contact
Volgens de wijkagent bestaat zijn werk vooral uit het opbouwen van relaties, die lang duren. De wijkagent is het gezicht van de politie voor iedereen in zijn wijk. Maar het is ook andersom: richting de politie vertegenwoordigt de wijkagent de burgers.

Tiemen Romkes heeft veel contact met de jeugd, want hij wil weten wat ze vinden van kwesties in de wijk. Maar ook wat ze nodig hebben om dingen te verbeteren. Hij is van mening dat er meer ingezet moet worden op jongeren plaatsen. Op een manier dat iedereen met elkaar in contact is.

(Bronnen: Politie, FlevoPost, lelystad.nieuws.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen