Pumptrackbaan voor Lelystad Oost of een Cruyff Court

14 jul , 19:45 Nieuws
skatebaan jiri rotrekl via pixabay
Volgens de lokale media zou de gemeente Lelystad onderzoek hebben laten doen naar een kleine pumptrackbaan in Lelystad Oost. Het zou één van de ideeën zijn geweest die uit de kindermotiemarkt van vorig jaar is gekomen.
Serieus onderzoek
De berichten geven aan dat de gemeente serieus werk wil maken van een kleinere pumptrackbaan in Lelystad Oost. Samen met jongeren uit de buurt heeft de gemeente onderzoek gedaan naar het voorstel.
Daarnaast zou ook een externe partij met expertise gekeken hebben naar het voorstel. Volgens de resultaten zouden er nu 4 locaties potentieel hebben voor een baan. Natuurlijk heeft de gemeente al doorgerekend wat het zou gaan kosten.
Het bedrag voor de aanleg zou zo’n 80.000 euro moeten zijn. Hiervan heeft de gemeente en uit de kindermotiemarkt van vorig jaar een budget van 40.000 euro. Daarnaast zal de rest van een andere geldschieter moeten komen.
Hierbij wordt gedacht aan landelijke en / of provinciale subsidies. Daarnaast houdt de gemeente Lelystad rekening met een bedrag van 2.100 euro per jaar voor de onderhoudskosten. Dit zou uit het reguliere budget voor onderhoud kunnen komen.
Kinderen willen spelen
Een maand geleden werd de Kinder-Ideeënmarkt georganiseerd, waarbij de kinderen hun plannen, wensen en ideeën konden uitleggen aan de leden van de gemeenteraad. Opvallend deze keer bij deze kindermotiemarkt waren 2 zaken.
Aan de ene kant zijn niet alle kraampjes van de kinderen door álle raadsleden bezocht. Sterker nog, er waren zelfs kraampjes waar maar één raadslid is langs geweest. Mogelijk zou het zelfs kunnen gaan om kraampjes van kinderen uit Lelystad Oost.
Tevens was er sprake bij de resultaten dat er veel ideeën zijn ingediend om te kunnen spelen, te kunnen voetballen door kinderen. Er zijn veel aanvragen binnengekomen voor speelplekken en veel aanvragen voor sportvelden.
Volgens de berichten van de gemeenteraad zou de raad besloten hebben om het ‘Speelruimtebeleid’ nog eens door te nemen. Daarbij gaan de raadsleden onderzoeken of er ideeën zijn die mogelijk gecombineerd kunnen worden.
Aan de andere kant worden ook geruchten gehoord, dat politieke fracties af willen van de Kinder-Ideeënmarkt. Voorop loopt de fractie VVD die heeft laten weten dat ze wil stoppen met geld te stoppen in de ideeën van bewoners.
Betrokkenheid
In deze tijd heeft de Rekenkamer Lelystad een startonderzoek gedaan naar de betrokkenheid van de gemeenteraad, onder meer bij Lelystad Oost. Volgens het onderzoek heeft de raad weinig mogelijkheden om kaders te stellen voor het programma.
Dit programma is Samen Lelystad Oost. Volgens de Rekenkamer liggen de oorzaken onder meer bij ingewikkelde structuren en een beperkte betrokkenheid van de raad bij besluitvorming over Samen Lelystad Oost.
En dat terwijl er vanuit het Rijk de aanvraag voor 5.6 miljoen euro was goedgekeurd voor Lelystad Oost. De raad heeft op 26 maart besloten de bijbehorende cofinanciering van 30 procent op te nemen in de concept-kadernota. Misschien kan er wat voor de kinderen en de jongeren gedaan worden.
(Bronnen: Radio Lelystad, lelystad.nieuws.nl)