Nieuw hoogtepunt geopend in Oostvaardersplassen

21 jun , 18:39 Nieuws
uitkijktoren roerdomp prov flevoland
Een trotse gedeputeerde, Harold Hofstra, heeft op woensdag 19 juni een uitkijktoren in Oostvaardersplassen mogen openen. De opening werd gedaan samen met gebiedsmanager van Staatsbosbeheer, Wouter Wubben. Vanaf dat moment is de uitkijktoren open voor het grote publiek.
Versterking belevingsmogelijkheden
Volgens de gedeputeerde wordt met de opening de beleving in Oostvaardersplassen letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau getild. De nieuwe uitkijktoren is gesitueerd aan de rand van het moeras. Tevens dichtbij het Buitencentrum aan de Kitsweg 1 Lelystad.
Middels de uitkijktoren kan men zicht krijgen over het gevarieerde landschap van de Oostvaardersplassen, zoals het riet, de bosschages, het moeras en het water. Met de opening is het project ‘Beleef de Oostvaardersplassen’ (Staatsbosbeheer) afgerond.
Met het project worden de belevingsmogelijkheden voor het grote publiek in de Oostvaardersplassen versterkt. Het project werd mede mogelijk gemaakt door LEADER-subsidie, bijdragen van de Europese Unie en van de provincie Flevoland.
De naam van de uitkijktoren
Er is begin 2024 een winactie opgezet om de uitkijktoren een naam te kunnen geven. Hierbij werden de Flevolandse basisschoolleerlingen uit groep 6, 7 en 8 uitgedaagd. De hoofdprijs van de actie is een vogelsafari met de hele klas.
Bij de actie is Joost van Deel van de basisschool De Verbinding (in Almere) uitgeroepen tot winnaar. Hij kwam met de naam Roerdomp. Daarom mag hij met de hele klas op vogelsafari in Oostvaardersplassen. Tevens heeft hij de eer gekregen om het naambord te onthullen en werd hij geïnterviewd door Omroep Flevoland.
(Bron: Provincie Flevoland)