Lelystad krijgt geld van het demissionair kabinet

Lelystad Oost
Lelystad Oost
Foto: Welzijn Lelystad

Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Hugo de Jonge, heeft op 13 mei in een Kamerbrief bekendgemaakt dat 14 gemeenten een bijdrage zullen ontvangen uit het Volkshuisvestingsfonds (VHF) 2024. Volgens het nieuwsbericht van het ministerie was in de derde aanvraagronde een totaalbedrag van 175 miljoen euro beschikbaar.

Lelystad krijgt een bijdrage
Met de bijdrage kunnen de 14 gemeenten ruim 9.000 woningen renoveren, verduurzamen en herstructureren in de meest kwetsbare gebieden van Nederland. In deze ronde hadden 22 gemeenten 26 aanvragen ingediend.

Twee aanvragen voldeden niet aan de toelatingscriteria, waardoor 24 aanvragen een positief advies kregen. Echter aangezien de beschikbare middelen beperkt zijn, konden niet alle 24 aanvragen toegekend worden.

Daardoor konden 16 aanvragen verdeeld over 14 gemeenten worden toegekend. De gemeente Lelystad hoort bij de lijst van 14 gemeenten en zal ruim 5.6 miljoen euro ontvangen voor het project Lelystad-Oost.

Met het bedrag kan de gemeente Lelystad ruim 220 woningen opknappen in Lelystad-Oost. De gemeente had al meegedaan in de eerste ronde en heeft toen 39 miljoen euro gekregen om woningen te verduurzamen. Ook de gemeente Almere kan in deze 3e ronde geld tegemoet zien voor het project Almere-Haven.

(Bronnen: Volkshuisvesting Nederland, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen