Naam KinderCentrumAlmere wordt RIANT Kinderopvang

KinderCentrumAlmere
KinderCentrumAlmere
Foto: KinderCentrumAlmere

De organisatie van KinderCentrumAlmere heeft op haar nieuwe site laten weten dat de naam vanaf 1 april 2024 gewijzigd wordt naar RIANT Kinderopvang. Men is altijd trots geweest op de oude naam, KinderCentrumAlmere, alleen deze naam omvat niet langer de volledige reikwijdte van wie de organisatie is en waar men voor staat.

Snel groeiende kinderopvangorganisatie
De snel groeiende kinderopvangorganisatie heeft niet stilgezeten. Dit blijkt onder meer uit het feit dat het werkgebied de afgelopen 2 jaar is uitgebreid – naast Almere – naar Lelystad en Laren. Dat betekent dat men niet langer alléén in Almere werkzaam is.

Volgens de oprichters, Renate en Leo van Belzen, ziet de toekomst van RIANT er rooskleurig uit. De kinderopvangorganisatie zit niet stil en men wil zich kwalitatief blijven ontwikkelen op de locaties en mogelijk meerdere.

Gestart in 2011
Renate en Leo van Belzen zijn in 2011 enthousiast gestart met de eerste locatie. Dat was KinderCentrumAlmere De Boerderij. Het uitgangspunt was een unieke plaats te creëren, een kindercentrum, een soort thuis weg van huis.

Het zou een plek moeten zijn waar kinderen niet alleen kunnen spelen en leren, maar ook vrienden kunnen maken. Een plaats waar een opvang werd geboden, als aanvulling op de gezinsopvoeding. Hierdoor konden de ouders werk en opvoeding combineren.

Heel snel kwamen er nieuwe kinderdagverblijven en locaties voor buitenschoolse opvang bij. Tevens zijn er in Lelystad en Laren locaties geopend en de komende jaren wil de organisatie verder uitbreiden naar nieuwe locaties.

Veranderde naam
Door de groei en de plannen om nog verder uit te breiden, is gebleken dat de huidige bedrijfsnaam, KinderCentrumAlmere, niet meer aansloot bij de groeiende organisatie en de bredere toekomstvisie.

Daarom is besloten om de bedrijfsnaam te wijzigen naar RIANT Kinderopvang. Het is geen standaard kinderopvangorganisatie, maar een organisatie die wil blijven groeien en mee wil gaan met de tijd.

Dit wordt uitgedragen door de directeuren Renate en Leo van Belzen, die een unieke kijk hebben op het aanbieden van kinderopvang. Deze kijk is uitdagend gekoppeld aan een RIANT aanbod aan activiteiten, waardoor kinderen worden uitgedaagd om hun passies te ontdekken.

RIANT zoekt naar nauwe samenwerkingen met school en staan voor een IKC-vorming. Hierdoor ervaren kinderen een warm en veilig welkom. Tevens om samen sterk te staan als school en kinderopvang en steun bij de groeiende vraag naar personeel.

Hierdoor kan de organisatie plaatsen reserveren voor onderwijsinvalkrachten. Met haar medewerkers kan men snel en professioneel ondersteuning verlenen, zoals bij invulling van de 5e schooldag.

(Bronnen: Persbericht KinderCentrumAlmere, KinderCentrumAlmere, RIANT Kinderopvang)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen