De acht kappersstoelen zijn verhuurd

11 jul 2022, 17:39 Nieuws
kapsalon
Pixabay
Debby van Os, eigenaresse van Debby’s Haircollection, heeft geen kapsters meer dienst. In de Coronatijd was het de vraag wat te doen, daar het een onzekere periode was. Een periode met sluitingen en onzekerheid over subsidie en steun van de overheid. Dit had tot gevolg dat de vijf werknemers besloten iets anders te gaan doen. Hiervan zijn er twee die voor zichzelf zijn begonnen.
Kappersstoelen
Maar Debby van Os zit al zo’n 30 jaar in dienst, waarvan 25 jaar met een eigen kapsalon. De zaak sluiten was geen optie en daarom worden de kappersstoelen voortaan verhuurd aan zzp’ers. Het idee kwam van de omgeving.
Ze hoorde steeds vaker dat eigenaren van kapsalons met zelfstandigen zonder personeel gaan werken. Debby van Os was alleen maar druk met het zoeken naar personeel of naar tijdelijke vervangers, zoals bij ziekte, om de roosters ingevuld te krijgen. Dat was te veel.
Druk
De eigenaresse van de kapsalon had het wel een beetje gehad en zag het werken met zzp’ers als dé oplossing. Zeker om de kosten naar beneden te krijgen. Daarnaast ook om de eigen werkdruk te verlagen.
Twaalf uur per dag, zes dagen in de week werken was vrij normaal. Door het verhuren van de stoelen, heeft ze meer tijd over voor andere zaken. De zzp’er hoeft niet te investeren en Debby van Os kan met de inkomsten het pand betalen en gas, water en licht.
Kennis overbrengen
Daarbij is het voor Debby van Os belangrijk haar kennis over te brengen aan de nieuwe generatie. Voor haar is het leuk om jonge mensen te begeleiden en op te leiden. Momenteel zijn er twee stagiaires, die mogelijk in de toekomst ook een kappersstoel gaan huren. Daarnaast worden ook trainingsavonden georganiseerd.
(Bron: Omroep Flevoland)