Lelystad organiseert meeloopdag in het onderwijs op 7 november 2024

04 okt , 19:38 Nieuws
leerling met docent 1 porteum elske hazenberg
Porteum
Op donderdag 7 november 2024 organiseren de gemeente Lelystad en diverse nderwijsbesturen in de regio een bijzondere meeloopdag onder de noemer ‘Kom in de Klas’. Deze dag biedt belangstellenden de kans om kennis te maken met het werk van een leraar in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs.
Kom in de Klas
De ‘Kom in de Klas’ meeloopdag is bedoeld voor iedereen met een hbo- of wo-opleiding die zich wil oriënteren op een mogelijke carrièreswitch naar het onderwijs. Deelnemers krijgen de kans om actief mee te draaien in de klas, een goed beeld te krijgen van het dagelijkse werk van docenten en om in gesprek te gaan met medewerkers uit het onderwijs.
Eerdere edities van ‘Kom in de Klas’ waren zeer succesvol en trokken veel geïnteresseerden, waarvan een aantal daadwerkelijk de overstap naar het onderwijs heeft gemaakt. Dit jaar hopen de organisatoren opnieuw veel potentiële docenten te inspireren.
Samenwerking
Het initiatief komt voort uit de samenwerking tussen de gemeente Lelystad en verschillende onderwijsinstellingen, waaronder Porteum, SCPO, SKO, Stichting SchOOL, Stichting Eduvier, Aeres VMBO en MBO College Lelystad. 
Door deze brede samenwerking hopen de organisatoren inwoners te inspireren om een overstap naar het onderwijs te overwegen, in een tijd waarin de vraag naar goede docenten groot is.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van de gemeente Lelystad: lelystad.nl/komindeklas . De deelname aan de meeloopdag is kosteloos en vrijblijvend.
(Bron: Persbericht Porteum) (Foto: Een leerling met docent Dennis van den Hengel (© Porteum Elske Hazenberg))