Lelystadse schrijfster komt haar nieuwe kinderboek ‘Kwaak!’ signeren

03 okt , 20:16 Nieuws
kwaak paddenbrigade lelystad
Liesbeth van Binsbergen heeft een nieuw kinderboek geschreven en zal deze signeren op 4 oktober. Dit gebeurt niet geheel toevallig op Dierendag. Inspiratiebron voor het verhaal is een nieuwsbericht waarin gemeld werd dat het niet goed gaat met de padden, kikkers en salamanders in ons land.
‘Kwaak’
De zoektocht naar meer informatie leidde al snel naar de plaatselijke Paddenbrigade. In het voorjaar hielp de schrijfster, die inmiddels ruim zestig titels op haar naam heeft staan, een paar keer mee met het veilig overzetten van de amfibieën in het Gelderse Hout.
De hoofdpersonen in het boek doen dit ook en beleven daarbij een spannend avontuur. Daarnaast proberen ze hun juf van haar kikkerangst af te helpen. ‘Kwaak!’ is het tweede deel van een serie. Hoofdthema is het redden van dieren in nood en het zuinig zijn op de natuur.
Presentatie
De presentatie vindt plaats bij boekhandel De Fakkel, aan de Neringpassage in Lelystad. Liesbeth zal iets vertellen over het schrijfproces, en daarna een exemplaar overhandigen aan Coba Beugeling van de Paddenbrigade.
Coba zal wat informatie geven over de werkgroep. Na afloop is er gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren. De middag - op Dierendag 4 oktober - begint om 15.00 uur. Jong en oud is van harte welkom!
Paddenbrigade Lelystad
In 2020 is de Paddenbrigade Lelystad begonnen met het overzetten van kikkers, padden en salamanders bij het Gelderse Hout in Lelystad. Het werk wordt gedaan door dierenliefhebbers die dit doen op vrijwillige basis. 
Bij het overzetten worden de vrijwilligers geholpen door medewerkers van Staatsbosbeheer en van IVN Lelystad. Natuurlijk zijn nieuwe vrijwilligers altijd welkom, die zich kunnen melden bij Coba Beugeling.
Na aanmelding zal Coba contact opnemen. De hulp is hard nodig om de levens van de dieren te redden. In 2022 heeft IVN vrijwilligers geleverd en Staatsbosbeheer de benodigde materialen en de benodigde mankracht bij het plaatsen van schermen en emmers.
(Bronnen: Persbericht Paddenbrigade Lelystad, lelystad.nieuws.nl) Foto © Paddenbrigade Lelystad