Skatepark tour Own the Spot

Foto: Sportservice Flevoland

Jaarlijks wordt door Sportservice Flevoland een skateparktour langs de Flevolandse gemeenten georganiseerd. Onder de jeugd is skaten een populaire sport en dat blijft ook zo. Inmiddels is skateboarden toegevoegd aan het olympische programma!. Own the Spot vindt plaats in de periode juni tot en met september.

Own the Spot
Deze skateparktour wordt Flevoland breed georganiseerd door Sportservice Flevoland. Samen met de jongeren zullen de lokale sport- en welzijnsorganisaties zorgen voor de organisatie. Skatepark Tour Own the Spot 2022 gaat op vrijdag 17 juni van start aan het Kluunpad in Zeewolde.

Het is een tour voor skateboarders, inliners, BMX’ers en steppers. In de maanden juli, augustus en september vinden nog vijf events plaats. Voor Lelystad is dat op vrijdagavond 15 juli om 17.00 uur in het Zilverpark. De finale is op zondag 11 september in Almere.

Doel
Middels Own the Spot wil de organisatie dat jongeren gaan participeren. Tevens dat de beeldvorming van ‘hangjongeren’ op de skateparken verandert. Men wil ook dat de jongeren uit de verschillende gemeenten met elkaar in contact komen.

Tenslotte is de Tour van belang om de Urban sports in Flevoland te promoten. De skateparktour is zowel voor de beginnende als de ervaren deelnemer. Deelname is gratis maar zeker ook voor eigen risico. Het is verplicht om vooraf in te schrijven. Meer informatie is te vinden op de site van Sportservice Flevoland.

(Bronnen: Sportservice Flevoland, De Noordoostpolder)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen