Geen Benelux Tour Lelystad 2022

08 jun 2022, 16:59 Nieuws
benelux tour1
Op de site van City Marketing Lelystad wordt nog met veel enthousiasme gesproken over de Benelux Tour 2022. Dit jaar zou dit wielerspektakel nog groter zijn dan in 2021. De Tour zou door Flevoland gaan, met een eerste etappe die meermaals langs Lelystad zou komen. De tocht zou garant staan voor meer internationale media-aandacht. Men verwachtte zo’n 10 miljoen mensen de live beelden zouden zien.
Stevig balen
Zoals het er nu laat aanzien gaat de Benelux Tour dit jaar niet door. De Tour zal niet op maandag 29 augustus in Lelystad starten en dan door onder meer Nederland en België trekken. De organisatie heeft besloten om de Tour te verplaatsen naar 2023.
Bij City Marketing Lelystad (CML) kwam het telefoontje binnen over het afzeggen van de Benelux Tour. De directeur van CML, Barry Porsius, geeft aan dat de afzegging simpelweg werd medegedeeld en baalt er flink van.
Geen capaciteit
De Tour zou Nederland en België doorkruisen in de week van 29 augustus tot en met 4 september. Het blijkt zo te zijn dat de politie in Nederland niet genoeg capaciteit heeft om een volle week de juiste begeleiding van de koers te garanderen.
Het is ook niet mogelijk gebleken om de koers naar een andere week te verplaatsen. De wielerkalender is te vol om dit op te kunnen pakken. Daarom heeft de organisatie van de Benelux Tour besloten om het evenement een heel jaar te verschuiven.
Verplaatsen
Volgens de organisatie zou verplaatsen de enige oplossing zijn om problemen te vermijden. Problemen die zijn ontstaan door de overvolle agenda en die vooral liggen op het logistieke en op het mediavlak. Naast een politie die de veiligheid niet kan garanderen.
Koersen zonder dat de politie toeziet op de veiligheid is gevaarlijk en zeker geen optie voor de organisatie. Dit speelt onder meer ook bij de aankomsten met daarbij horende tv-uitzendingen. Daar waar ook vele supporters en genodigden aanwezig zouden zijn.
(Bronnen: City Marketing Lelystad, Omroep Flevoland, Radio Lelystad)