Flevo-land van de Toekomst

Foto: Kunstlinie

Het is een muziektheaterproductie over Flevoland, Flevo-Land van de Toekomst. Over Flevoland, haar geschiedenis en ontstaan. Het wordt gerealiseerd in samenwerking met diverse ensembles uit heel Flevoland.

Sprankelende show
De sprankelende show is op vrijdag 29 oktober te zien bij Agora. De sprankelende show gaat over het prille ontstaan van Flevoland. De show wordt gebracht als een grote talentenshow. Hier moeten diverse plannenmakers op geheel eigen wijze de plannen presenteren voor de inpoldering van de Zuiderzee.

Het is een unieke Flevolandse muziektheaterproductie. Gerealiseerd in samenwerking met Zanggroep Akkoord uit Dronten, de dansafdeling van De Kubus uit Lelystad, kinderkoor Grandi Piccoli en Poldertranen.

Het Talent van Nederland
Een jury van kibbelende dames moet het juiste talent vinden. Dit gebeurt onder leiding van Cornelis Lely. De jury krijgt nogal wat problemen voor de kiezen zoals dubieuze plannen. Tevens zullen protesterende vissers de show verstoren. Tenslotte komt het volk in opstand, daar er een wereldoorlog dreigt en er geen eten is voor de kinderen.

Het wordt een voorstelling met zang, drama, humor, muziek en dans. De show zal muzikaal begeleid worden door het Theaterorkest van het AJSO onder leiding van Hans Helle. De hoofdrol is in handen van Hugo Haenen, die tevens de spelregie verzorgt. De productie ligt bij Dick Schaar en Sabine Bulder. De muziek wordt een mix tussen klassiek en lichte muziek.

(Bronnen: FlevoPost, Agora Lelystad, Visit Lelystad)

Reacties