Verbouw van Eurotower mag nog doorgaan

Foto: Lelycentre bouwt

De gemeente Lelystad heeft aan de nieuwe eigenaren gevraagd om gegevens op te sturen, echter dat is nog niet gebeurd. De advocaat van de nieuwe eigenaren heeft met de gemeente overlegd. Hierdoor hebben de eigenaren twee weken extra gekregen om met de juiste papieren te komen.

De Eurotower
De nieuwe eigenaren zijn bezig om in het voormalige kantoorpand Eurotower (Lelycentre) woningen te bouwen. Sinds 2019 zijn ze eigenaar van het pand, maar zijn vergeten om te melden dat in de Eurotower woningen zouden komen.

Nu zouden er in het pand zo’n 80 appartementen worden gerealiseerd, echter dit kan niet zonder omgevingsvergunning. Gezien dat de verplichte gegevens niet werden aangeleverd bij de gemeente, heeft de gemeente de druk opgevoerd.

De gemeente Lelystad heeft nu gedreigd om de omgevingsvergunning in te trekken. Op die manier kunnen er geen appartementen worden gebouwd. Maar dan zou ook de hele bouw onmiddellijk worden stilgelegd.

Twee weken uitstel
Na het gesprek tussen gemeente en advocaat is er uitstel verleend. De advocaat had hierom gevraagd, zoals aangegeven, met een goede reden. Middels de wet op de privacy is niet bekend geworden wat die exacte reden is.

De gemeente heeft de gegevens nodig voor de Bibob-procedure. In deze procedure wordt bijvoorbeeld gecontroleerd of dat de mogelijkheid zou bestaan dat de vergunning misbruikt zou worden. Hierdoor zou de gemeente mogelijk criminele activiteiten kunnen faciliteren. Daarnaast is een bescherming voor de positie in de concurrentiestrijd van ondernemers die zich aan alle regels houden.

(Bronnen: Omroep Flevoland, Radio Lelystad, lelystad.nieuws.nl) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen