Eurotower-verbouwing mag weer verder

Foto: Lelycentre bouwt

Behalve voor de liftschaft, is voor het voormalige kantoorgebouw Eurotower door het college de verzegeling opgeheven. De liftschaft blijft gesloten vanwege de veiligheid. Dit wil zeggen dat de Eurotower verder verbouwd kan worden. 

Eurotower
Het voormalige kantoorgebouw Eurotower aan het Noorderwagenplein staat al jaren leeg. Dit is niet goed voor het gebouw, maar ook niet voor de omgeving. Coriander Real Estate had de opdracht gegeven aan New-Ton Architects om te komen tot een plan. Het plan zou moeten leiden tot de transformatie naar een appartementengebouw. 

De opzet is dat er 81 appartementen gaan komen in het gebouw voor de verhuur. Dit zullen huurappartementen en – studio’s worden in de grootte van 25 tot 90 vierkante meter. Daarnaast gaat er op het dak een gezamenlijke buitenruimte komen en een fitnessruimte.

Onveilig
November 2020 is de Eurotower op slot gegaan aangezien er misstanden waren aangetroffen. Dit gebeurde door de gemeente, de politie en de inspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Naast het feit dat er bouwvakkers aanwezig waren zonder vergunning, waren er onveilige situaties. Tevens vond men bij controle slaapfaciliteiten in het gebouw. Daarnaast zijn losse elektriciteitsdraden gezien en is asbest gevonden.

Aanpassing
De eigenaar van het gebouw heeft ondertussen de tijd gehad om het asbest weg te halen. Gezien een aantal ruimten afgesloten waren, heeft het weghalen van asbest vertraging opgelopen. Op dit moment is in het grootste deel van het gebouw de asbest verwijderd.

De elektrische installatie is aangepast en voldoet nu aan de wettelijk eisen. De liftschacht is niet vrijgegeven. Dit zal pas gebeuren als die ook veilig is.
Door de verzegeling en de werkzaamheden zal de oplevering vertraging oplopen tot minimaal begin 2022.

(Bronnen: Lelycentre Bouwt, Flevopost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen