Raad van Toezicht De Kubus heeft nieuwe voorzitter

Foto: Kubus Lelystad

Als stichting heeft De Kubus een Raad van Toezicht. Deze Raad van Toezicht heeft de taak om toezicht te houden op het beleid van het bestuur. De Raad van Toezicht heeft sinds 1 oktober een nieuwe voorzitter en tevens is een nieuw lid toegetreden.

Raad van Toezicht
Sinds 1 oktober is Khadija Bozia de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT). Khadija Bozia neemt de voorzittersstoel over van Jaap van Gelder. Jaap van Gelder was sinds 2013 lid van de RvT en sinds 2018 de voorzitter. Echter zijn tweede termijn zat er op. Tevens was Jaap van Gelder een oud-raadslid voor de PvdA.

Daarom kwam er een nieuwe voorzitter, advocaat Khadija Bozia. Mr Bozia is de oprichter van het bureau BNB Fiscale Advocatuur. Tevens is ze belastingexpert en was de advocaat van vijftig gedupeerden van de toeslagenaffaire. Ze is de advocaat die cliënten bijstaat in rechtszaken tegen de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie. Sinds november 2015 is Khadija Bozia lid van de Raad van Toezicht.

Kennis en ervaring
De lege stoel wordt opgevuld door Nelly den Os, die parate kennis heeft over het onderwijs en jarenlange ervaring in de politiek. Mevrouw van Os – ook oud-raadslid PvdA – is jarenlang wethouder geweest van Lelystad. In het dagelijkse leven is ze directeur Speciaal Onderwijs bij Stichting Eduvier Onderwijsgroep.

Nelly den Os heeft lange tijd lessen gevolgd bij Kubus. Ze heeft aangegeven dat Kubus een instelling is die haar aan het hart gaat. Daar ze wethouder is geweest heeft ze dezelfde organisatie anders leren kennen.

(Bronnen: De Kubus Lelystad, Radio Lelystad, FlevoPost) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen