Krappe markt voor Cyber security sector

Foto: Gemeente.nu

De VPNGids.nl heeft een analyse gedaan van ruim 6.600 vacatures. Dit is gebeurd in het kader van Oktober Cyber Security maand. De arbeidsmarkt cyber security specialisten is snel groei groeiend, maar wel erg krap. Het is opgevallen dat de werkgevers op zoek zijn naar ervaren krachten.

Sector
In de provincie Flevoland is het erg slecht gesteld met de vacatures. Er blijkt behoorlijk weinig vraag te zijn naar cyber security talent. Deze medewerker wordt aangesteld om te zorgen voor bescherming tegen datalekken, hacks en andere vormen van cybercriminaliteit. Volgens de gegevens zou maar 0.5 procent van dit soort vacatures voor Flevoland te zijn.

Daarentegen groeit de sector hard en tevens de vraag naar personeel. VPNGids.nl heeft alle beschikbare vacatures in het afgelopen jaar geanalyseerd. Eén van de eerste conclusies is dat er vooral naar hoogopgeleid personeel wordt gezocht.

Het is momenteel zo, dat nog geen 10 procent van alle vacatures bedoeld is voor mensen met een mbo-opleidingen. Daarnaast blijkt dat 20 procent gericht is op mensen met een universitaire opleiding. Tenslotte bijna 75 procent is gericht op werkzoekenden met een hbo-opleiding.

Markt
Volgens de gegevens zal de markt elk jaar tot 2025 gemiddeld met zo’n 9 procent groeien. Dit zal de krapte alleen nog maar groter maken; een krapte die nu al echt zichtbaar is. Dat houdt in dat het verschil tussen vraag en aanbod van de juiste personen steeds groter wordt.

Het probleem is hoe dit opgelost kan worden. Het advies vanuit het onderzoek is, dat de organisaties meer tijd moeten investeren om zelfstandige talenten aan te trekken. Dit kan gebeuren met uitdagende opdrachten en events.

(Bronnen: VPNGids.nl, FlevoPost) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen