Kimberley kan naar de volgende stap

Foto: HSCT voor MS

Kimberley van Haarlem liet in augustus weten dat ze zo’n 13 jaar geleden te horen heeft gekregen dat ze Multiple Sclerose (MS) heeft. Maar ze wilde hier niet bij stil blijven staan en heeft de Stichting Kimberley opgericht. Deze Stichting zou middels crowdfunding aan 60.000 euro moeten komen.

Stichting Kimberley
De Stichting wilde 60.000 euro ophalen om de operatie in Moskou te kunnen betalen. De reis is de enige kans op een peperdure stamceltransplantatie ofwel de HSCT-behandeling.

Deze transplantatie wordt niet in Nederland uitgevoerd, hoewel hij veel lijkt op de beenmergtransplantatie bij kankerpatienten die wel in Nederland wordt uitgevoerd. Overigens wordt de operatie in Moskou ook niet door de zorgverzekeraars vergoed.

Doel gehaald
De Stichting van Kimberley heeft laten weten dat het beoogde doel van 60.000 euro is behaald. Er zijn vele donaties binnengekomen. Vele leuke acties gevoerd en er was een benefietfeest. Hierdoor kan Kimberley in november naar Moskou voor haar HSCT-behandeling.

De opzet is dat door de behandeling de MS helemaal verdwijnt. En dan is er een ‘andere Kimberley’ met een mooiere toekomst. De reis begint op 23 november, waarna een paar dagen later de behandeling start. Hiervoor moeten eerst nog een aantal onderzoeken en testen worden gedaan.

Met chemotherapie wordt het eigen immuunsysteem vernietigd en door transplantatie van lichaamseigen stamcellen kan het lichaam weer een compleet nieuw immuunsysteem opbouwen. Eenmaal weer terug thuis, gaat Kimberley nog wel drie maanden in quarantaine. Tevens zal ze moeten oppassen met sociale contacten en uitgaan.

(Bronnen: FlevoPost, lelystad.nieuws.nl, DIZiN)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen