Na de crowdfunding, nu proberen middels een ‘Skatefest’

Foto: YouTube

In 2020 zou de gemeenteraad in eerste instantie 100.000 euro beschikbaar hebben voor de uitbreiding van de skatebaan. Het plan werd niet door elke fractie in de gemeenteraad positief ondersteunt. Echter PvdA, GroenLinks en D66 stonden wel achter het plan. De wethouder heeft laatst in mei nog het advies gegeven om het plan aan te houden.

Crowdfunding
Gezien dat de jongeren ook een bijdrage wilden leveren, is een crowdfunding gestart. Hiermee wilden de jongeren 25.000 euro ophalen, echter er werd maar 2.000 opgehaald. Misschien is de timing niet helemaal goed geweest. Overhaaste start, politiek reces, vakantie.

De gemeenteraad is vóór een nieuwe skatebaan. Liefst ook nog een grotere. De actie van de jongeren was meer bedoeld om de skatebaan te voorzien van extra zaken. Extra mooie zaken voor de baan. Helaas is de crowdfunding afgeblazen.

Skatefest
De jongeren gaan het nu op een andere manier proberen. Er wordt namelijk in het poppodium Corneel op vrijdag 5 november een ‘Skatefest’ gehouden. De bedoeling is geld in te zamelen voor een nieuwe skatebaan.

Er zullen diverse lokale talenten optreden op het Skatefest. En de avond zal het startsein worden voor een tweede publieksactie om een flink bedrag binnen te halen voor de nieuwe skatebaan.

De fracties in de gemeenteraad hadden zich al eerder uitgesproken voor een nieuwe skatebaan. In samenwerking met de jongeren onderzoekt de gemeente hoe de baan er uit moet zien, waar deze moet gaan komen en hoeveel dat gaat kosten.

(Bronnen: FlevoPost, lelystad.nieuws.nl)  

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen