Nog een kleine week voor het Festival

11 sep 2021, 20:42 Gemeente
sunsation 1
www.festivalsunsation.nl
Het oudste culturele evenement van Flevoland is Festival Sunsation Lelystad . Poëzie, muziek en theatraal vermaak zullen dit jaar het einde van de zomer inluiden. En het is nog maar een kleine week voordat het Festival zal plaatsvinden. Het Festival zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 17 en zaterdag 18 september in het Observatorium Robert Morris.
Opwarmer
Eind deze week is er de 39e editie van het mooie Sunsation. Voor één jaar - hopelijk - verplaatst naar het einde van de zomer. Dit komt door de perikelen rondom de pandemie veroorzaakt door het SARS-CoV-2 virus (Corona). Hierdoor zijn er een aantal aanvullende voorwaarden om toegang te krijgen tot Sunsation. Deze staan te lezen op de site.
Op vrijdagavond - van 20.00 - 23.00 uur - is er ruimte voor het Open-dicht Podium, Whybe en Thomas Gerla. Sunsation begint met het Open-dicht Podium als de opwarmer voor het hoofdprogramma. Een ieder krijgt de mogelijkheid - mits aangemeld - om zelf geschreven gedichten en teksten voor te dragen.

Whybe
Whybe is een jonge singer-songwriter uit Maastricht. In de afgelopen jaren heeft hij een geheel eigen stijl ontwikkelt. Deze heeft bij vele fans een diepe indruk achtergelaten. Met zijn melodische composities en van ver buiten het gangbare gehaalde teksten, maken hem tot een unieke jonge muzikant.
Tevens weet hij zich te onderscheiden door zijn bijzondere stem. Met dit alles weet hij een voor zijn leeftijd een ongekende diepgang te creëren.
Thomas Gerla
Op dinsdagavond 13 juli 2021 is Thomas Gerla door de inwoners van Lelystad voorgedragen als de nieuwe Stadsdichter. De winnaar van de verkiezingen tot Stadsdichter werd voorgedragen aan het college en daarna benoemd.
Het is traditie dat de nieuwe stadsdichter het poëziefestival Sunsation opent. Thomas Gerla is geboren en getogen in Lelystad. Hij was al eerder Stadsdichter en die benoeming was op Sunsation in 2017. De benoeming was van 2017 tot 2019. Zijn grote liefdes zijn muziek en literatuur, vooral poëzie. Gelukkig kan hij deze twee liefdes combineren met zijn band Lakmoes. Tevens is Thomas actief als toetsenist in de countryband The Wild Hunt.
(Bronnen: Festival Sunsation, Gemeente Lelystad, Popronde, Stadsdwalers, lelystad.nieuws.nl)