Bewoners een jaar lang bewegen

Foto: LinkedIn

Makelaarskantoor Kam & Bronotte heeft voor een jaar een beweegactiviteit compleet gefinancierd. Met deze bijdrage kunnen bewoners van ouderenflat Leyakkers en omliggende woonzorgcentra een jaar lang bewegen. Dit gebeurt via de Stichting Lelystad Vitaal.

Lelystad Vitaal
Stichting Lelystad Vitaal is een onafhankelijke stichting die bezig is met het werven van geld voor effectieve sport- en beweegprojecten in Lelystad. De Stichting is door Sportbedrijf Lelystad in 2020 gestart. De Stichting wil bouwen aan een vitaal Lelystad.

Dit werk door de Stichting is nodig omdat de gemeente moest bezuinigen en gebeurt samen met andere sociaal-maatschappelijke organisaties, sportverenigingen en het bedrijfsleven.

Bewegingslessen
Vanaf de eerste lockdown worden er beweeglessen wekelijks gegeven aan ouderen. Deze lessen zijn in de binnentuin van de Leyakkers. De opzet van de lessen is om de bewoners in de moeilijke tijd toch te helpen. Op deze manier ontstaat er plezier, ondanks de sombere Corona tijd.

De Stichting heeft ook het programma Samen op Stap opgezet. Een ontmoetingsprogramma voor senioren. Hierbij kan men kiezen uit activiteiten als wandelen, tennissen en spelletjesmiddagen.

Kam & Bronotte Makelaars
Na jarenlang samengewerkt te hebben binnen de makelaardij in Lelystad hebben Ad Bronotte en Danny Kam op 1 februari 2004 besloten een eigen makelaarskantoor op te zetten. Volgens de site staat er nu na ruim 17 jaar een betrouwbaar team dat graag iedereen van dienst wil zijn.

Ad Bronotte is ruim 20 jaar werkzaam als makelaar in Lelystad. Hij heeft ervaring opgedaan in de hypotheekbranche en het verzekeringswezen. Woont sinds 1979 in Lelystad en is Lelystedeling in hart en nieren.

Ben Kam heeft jarenlang een eigen Indonesische catering gehad en zou nu eigenlijk met pensioen zijn. Maar stilzitten was geen optie en is daarom met Ad met het kantoor begonnen. Hij noemt zich de Bordenkoning, omdat hij zelf de borden ‘Te koop’ overal gaat plaatsen.

(Bronnen: Zorgvisite, Stichting Lelystad Vitaal, Markt Makelaar, Flevopost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen