BKL wil snelle opening Lelystad Airport

Foto: Noordoostpolder

Voorzitter Dirk Jan Verdoorn van de Bedrijfskring Lelystad (BKL) wil een brief sturen naar de formateur van een te vormen kabinet. De BKL is van mening dat een nieuw kabinet moet gaan kijken naar een snelle opening van Lelystad Airport. 

Belangenbehartiger
De Bedrijfskring Lelystad wordt gezien als de belangenbehartiger van ondernemend Lelystad. Daar hoort Lelystad Airport ook bij. BKL dacht dat alle ondernemers in Lelystad voor de opening zouden zijn. 

Maar gezien de ontwikkelingen rond de opening, heeft de Bedrijfskring toch nog om de mening van de achterban gevraagd. Dit gebeurde middels een representatieve steekproef. Uit de steekproef is gebleken dat 89 procent van de ondernemers uit Lelystad vóór de opening zijn van Lelystad Airport. 

Van die 89 procent verwacht zo’n driekwart dat de activiteiten van de luchthaven meer klanten en meer werkgelegenheid zal opleveren. De peiling heeft laten zien dat een vliegveld in de gemeente een gunstig effect op de regionale economie kan en zal hebben.  

Dwarsdoorsnede
De steekproef is gehouden onder grote en kleine bedrijven, het midden- en kleinbedrijf en enkele zzp’er. De heer Verdoorn gaf aan dat de steekproef representatief was voor het bedrijfsleven in de stad.  

De vragen gingen over omzet, concurrentie, banengroei en klanten. 

Bedrijfskring Lelystad
Win4All Economic Board van Flevoland, bij monde van voorzitter Femke Rientsma, had al laten weten dat door de opening van Lelystad Airport veel bedrijvigheid en werkgelegenheid tot stand zal komen. Van de innovatieve luchthaven gaat een aanzuigende werking uit. 

Volgens de voorzitter is Lelystad Airport een vliegwiel voor de regionale economie. Win4All Economic Board van Flevoland benadrukt, samen met regionale ondernemers, dat de opening van Lelystad Airport van groot belang is.

(Bronnen: Bedrijfskring Lelystad, EZPress, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen