Snoeimoment en onderhoudsochtend

26 sep , 20:26 Sport
snoeien paarden platform lelystad
Goede paden en goed onderhouden paden zijn nodig om lekker over de paden te kunnen gaan met pony of paard. Daarom zorgen de vrijwilligers van Stichting Paarden Platform Lelystad (PPL) het hele jaar door dat de ruiterpaden goed, veilig en berijdbaar zijn. Maar helpende handen zijn natuurlijk altijd van harte welkom.  
Paarden Platform Lelystad
Stichting Paarden Platform Lelystad is een onafhankelijke samenwerkingsverband waarin samengewerkt wordt tussen recreatieve buitenruiters, menners, hippische ondernemers en rijverenigingen in Lelystad. 
PPL is de belangenvertegenwoordiger van alle paardensporters, dat zich inzet - actief en constructief - voor veilige, goed onderhouden en aaneengesloten ruiter- en menpaden in de Lelystadse stadsbossen.
Daarbij is het Platform ook gesprekspartner voor de gemeente Lelystad en Staatsbosbeheer. Bij deze taak wordt het PPL gesteund en geadviseerd door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS).
De gemeenteraad heeft op 15 november 2016 de motie van PPL aangenomen. Hierbij ging het over verbeteren van het ruiterpadennetwerk in de stadsbossen Gelderse Hout en Overijsselse Hout te verbeteren.   
Dit was de eerste stap om de doelstelling van PPL te realiseren. Hierna volgde een gesprek met de gemeente, waarbij als een van de uitkomsten een adoptieovereenkomst kwam. In de overeenkomst heeft de gemeente het beheer van de ruiterpaden overgedragen aan PPL.
Onderhoudsochtend
Hieruit vloeide dat de paden bijgehouden moeten worden. Daarom heeft PPL besloten om op zaterdag 28 september weer te gaan snoeien. Door de vele regen hebben de bomen en struiken de mogelijkheid gehad om flink te groeien. 
Hierdoor is het op bepaalde plaatsen knap lastig om er door te komen door de wingerd en braam. De Stichting wil hier wat aan gaan doen op zaterdag 28 september tussen 10.00 en 12.00 uur. De zogenaamde onderhoudsochtend.   
Hierbij kunnen de vrijwilligers van PPL nog wel wat hulp gebruiken. Wat er allemaal gesnoeid gaat worden, hangt af van de opkomst. Het verzamelen is om 9.45 uur in de kantine bij Manege Lelystad. De Stichting zorgt voor gereedschap en koffie, maar de deelnemers worden geadviseerd om zelf werkhandschoenen mee te nemen.
(Bronnen: Paarden Platform Lelystad (+ Instagram), lelystad.nieuws.nl)