Stormschade opruimen met Paarden Platform Lelystad

17 jul 2023, 18:05 Nieuws
ruiterpaden en routes
Om lekker met de pony of het paard door de bossen te gaan, moeten er natuurlijk wel goede paden zijn. De vrijwilligers van Stichting Paarden Platform Lelystad (PPL) zorgen het hele jaar er voor dat de ruiterpaden goed, veilig en berijdbaar zijn. Ze werken er hard aan om de buitenrijmogelijkheden verder te vergroten en de bestaande ruiterpaden nog mooier te maken.
Vrijwilligers gezocht
Om dit soort zaken te kunnen realiseren, zijn vrijwilligers nodig, veel vrijwilligers nodig.De Stichting Paarden Platform Lelystad is een onafhankelijk samenwerkingsverband van recreatieve buitenruiters, menners, hippische ondernemers en rijverenigingen in Lelystad.
De Stichting is de belangenvertegenwoordiger van alle paardensporters en zet zich daarom ook actief in voor een veilig, goed onderhouden en aaneengesloten ruiter / menner routenetwerk in de stad en omgeving. Hiervoor zijn vele vrijwilligers (en sponsoren) nodig.
Storm Poly
Maar daar is de afgelopen tijd nog een probleem bij gekomen en dat was de storm Poly, die aanzienlijke schade heeft aangericht in de bossen en op het routenetwerk. Op donderdagavond 20 juli gaat de Stichting alle afgewaaide takken en omgewaaide bomen op de ruiterpaden opruimen.
Het zal flink wat tijd gaan vergen, maar de Stichting wil op 20 juli een start maken voor het vrijmaken van de paden. Hiervoor zijn ook veel vrijwilligers nodig. Hoe meer mensen er komen helpen, hoe eerder de paden weer begaanbaar zijn.
De vrijwilligers worden gevraagd om donderdag om 18.30 uur te verzamelen in de kantine van Manege Lelystad. Handig is om handschoenen mee te nemen en de juiste kleding ter bescherming. De organisatie waarschuwt om niet alleen het bos in te gaan, in verband met de veiligheid.
(Bronnen: Paarden Platform Lelystad, Instagram