Nijpend tekort aan vrijwilligers bij VV Unicum

11 sep , 18:44 Sport
logo vv unicum vv unicum
In een open brief aan leden, ouders en betrokkenen van VV Unicum geeft vice-voorzitter Chris Piket wat de stand van zaken is over het nijpend tekort aan vrijwilligers binnen VV Unicum. Aangegeven wordt dat de club met een harde, noodzakelijke boodschap komt. Als vereniging staat de club op een kruispunt, daar het nijpende tekort aan vrijwilligers VV Unicum in gevaar brengt. Eerder heeft de club ook al een boodschap uitgegeven. 
Direct hulp nodig    
In de open brief wordt gemeld, dat zonder directe hulp van leden en ouders de club in haar huidige vorm niet meer kan blijven voortbestaan. Met andere woorden houdt dit in dat de club drastische maatregelen moet nemen als er niet onmiddellijk hulp komt.    
De vice-voorzitter zegt het klip en klaar dat als het tekort aan vrijwilligers aanhoudt, dat de contributies fors verhoogd worden, net zoals de prijzen in de kantine. Dit is nodig - en de enige manier - om betaalde krachten in dienst te kunnen nemen.  
Er zullen dan betaalde krachten moeten komen om het werk te doen, dat nu niet door vrijwilligers gedaan wordt. Maar het bestuur wil deze stap echt voorkomen, want VV Unicum is altijd een club geweest die draait op de kracht van vrijwilligers.
Clubliefde
De vrijwilligers werden gedreven door clubliefde en gemeenschapszin. Daarom zoekt het bestuur nog steeds die clubliefde, want de club is van de gemeenschap. Iedereen draagt mee aan het succes en voortbestaan van de club, waar velen plezier aan beleven.   
Echter zonder vrijwilligers komt het plezier in de problemen. Het bestuur meldt dat het nú het moment is om te laten zien wat VV Unicum voor een ieder betekent en dat het meer dan een plek is, waar men gaat sporten.
Het is een gemeenschap die alleen gezamenlijk in stand gehouden kan worden, voor de huidige generatie maar ook voor de toekomstige generaties. Daarom heeft het bestuur nu hulp nodig van leden, ouders en andere betrokkenen.
Een vrijwilliger kan zich inzetten voor een paar uur per maand maar kan ook wekelijks klussen doen, zoals kantinedienst draaien, teambegeleiding, ondersteuning bij evenementen en onderhoud.
Deze inzet is nodig, anders moet het bestuur maatregelen nemen en dat wil niemand. Kom op en zet je in voor VV Unicum. Natuurlijk bestaat de clubliefde nog, mogelijk heeft het een kleine boost nodig. Stuur even een mailtje naar [email protected] en laat je naam en telefoonnummer achter en het bestuur neemt contact op.
(Bronnen: VV Unicum, Omroep Flevoland, lelystad.nieuws.nl)