VV Unicum is op zoek naar Vrijwilligers

11 aug , 18:45 Sport
vrijwilliger vv unicum vv unicum
Zo'n jaar terug riep de Vrijwilligerscentrale op dat vrijwilligers zich kunnen melden voor VV Unicum. Men was op zoek naar mensen die bijvoorbeeld in de kantine zouden willen helpen of als gastheer / gastvrouw de bezoekende teams ontvangen of als scheidsrechters. Ook dit jaar is de vereniging op zoek naar vrijwilligers en doet ze een oproep op haar eigen site.  
Vrijwilligers gezocht
Het bestuur van VV Unicum heeft op haar site een oproep gedaan voor vrijwilligers. Het nieuwe voetbalseizoen komt er weer aan en dat betekent dat er op de sportvelden weer mooie momenten beleefd kunnen worden.  
Maar om alles in goede banen te kunnen laten lopen, zijn er vrijwilligers nodig. VV Unicum draait op vrijwilligers en zonder deze vrijwilligers is het onmogelijk om de vereniging draaiende te houden. Vandaar de dringende oproep om nieuwe vrijwilligers.
Vrijwilligers zijn onmisbaar
Bij een voetbalvereniging gebeuren veel zaken, ook zaken die de bezoekers niet direct zien. Hierbij moet men denken aan het regelen van wedstrijden en trainingen, naast het organiseren en het beheren van de kantine. 
Voor al dit soort zaken zijn vrijwilligers nodig en als die niet genoeg aanwezig zijn, kan de vereniging in gevaar komen. Hierdoor kan de club niet de kwaliteit en het plezier bieden, die de leden en de bezoekers verdienen.
Op dit moment is het bestuur op zoek naar vrijwilligers bij onder meer wedstrijdcoördinatie, waarbij men mee helpt bij het plannen en coördineren van wedstrijden. Ook bij jeugdbegeleiding kan men hulp gebruiken.
Bij deze taak ondersteunt men de jeugdteams tijdens trainingen en wedstrijden, waardoor men bijdraagt bij de ontwikkeling en het plezier in het spel van de jeugdigen. Ook kan men mensen gebruiken bij het kantinebeheer (bediening en voorraadbeheer).   
Daarnaast is het mogelijk om een bijdrage te leveren bij de evenementenorganisatie. Hier kan men meedenken en helpen bij het organiseren van toernooien, jeugddagen en andere evenementen voor en door de club.  
Paar uurtjes
Naast het feit dat een vrijwilliger wat geeft aan de club, is het vrijwilligerschap ook dé kans om nieuwe mensen te ontmoeten en te behoren tot een hechte gemeenschap. Als men een paar uurtjes per week over heeft, kan men zich aanmelden. 
Het aanmelden kan op de site van VV Unicum of door contact op te nemen met het bestuurslid Vrijwilligerszaken. Na het aanmelden wordt er gezamenlijk gekeken wat het beste past en waar men zich prettig voelt.   
(Bronnen: VV Unicum, lelystad.nieuws.nl)