Een collectief Flevolands traineeship

Foto: Flevoland

Vanuit de Win4All – Economic Board Flevoland is het initiatief gestart om een Flevolands traineeship op te zetten. Het gaat erom net afgestudeerde hbo’ers een kans op werkervaring op te laten doen. Het opdoen van de ervaring gebeurt binnen het Flevolandse MKB. Tevens een toegang te bieden aan bedrijven tot een groep jonge talentvolle afgestudeerden.

Careerrousel
Careerrousel is een collectief Flevolands traineeship. Hierbij krijgen 4 net afgestudeerden een kans om bij 4 mooie bedrijven in het MKB hun talenten te laten zien. Elke persoon doet een project voor 6 maanden bij één van de bedrijven. Na die tijd wordt er doorgedraaid naar het volgende bedrijf. Dit gebeurt in carrouselvorm.

Careerrousel heeft de Rabobank, Ansul Brandbeveiliging en Betsema Bouwgroep als partner. Het is opgezet door Burger Support, Rabobank Flevoland en Win4All – Economic Board Flevoland.

Burger Support
Marcel Burger en Maaike Burger-Nienhuis hebben in 2005 Burger Support opgericht. Beiden komen uit de uitzendbranche. Aangezien ze een breed netwerk hadden in Flevoland, hebben ze ervoor gekozen om juist in die regio een eigen onderneming te starten.

Voor de (bijna) afgestudeerden is de Careerrousel een traineeship van twee jaar. In die tijd kan men bij vier totaal verschillende ondernemers aan de slag. Op deze manier wordt ervaring opgedaan binnen verschillende bedrijven en branches. 

Win4All
Win4All – Economic Board Flevoland is een breed gedragen initiatief. Gedragen door het bedrijfsleven, onderwijs, gemeenten en de provincie Flevoland. Het gaat erom de schouders onder ondernemerschap en economische groei te zetten.

Eén van de regio’s in Nederland waar de sterkste groei is, is Flevoland. Sterk, maar er moet nog veel gedaan worden. Samenwerken voor een stevige basis. Tot de kopgroep behoren. En dat is nu juist de ambitie van Win4All. 

De (bijna) afgestudeerden hebben een achtergrond en diploma op het gebied van bedrijfskunde, commerciële economie, communicatie, ondernemerschap, retail management of human resource management.

Voor Flevoland en haar langere termijn is het van groot belang te investeren in jonge talenten. De aangesloten bedrijven hopen daar een steentje aan bij te dragen. Tevens hopen ze dat via de Careerrousel deze talenten boven komen drijven.

(Bronnen: Burger Support, Flevopost, Win4All)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen