Start van het Culturele seizoen 2024

21 jul , 19:13 Nieuws
john lennon wall evada via pixabay
Natuurlijk is iedereen op dit moment bezig met (gedachten aan) de vakantie, het is namelijk mooi weer. Het is lekker om aan het water te lopen, lekker in de natuur of op de camping. Een aantal zal nog wat verder gaan, met of zonder tent, camper, zelfs met het vliegtuig.
Start van het Culturele seizoen
Maar organisaties zijn nu al bezig met de zaken rond zien te krijgen voor de opening van het culturele seizoen. En voor Lelystad is LelySTART dé start van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad. 
Onder de vlag van Cultuur voor Lelystad organiseren een aantal organisaties het evenement dit jaar op zaterdag 14 september. De organisaties zijn Agora Theater, Poppodium Corneel, De Kubus, FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.
Op zaterdag 14 september zal LelySTART plaatsvinden op verschillende plaatsen in en rondom het stadshart. Tijdens het gratis evenement kan men talloze optredens zien van artiesten, kan men demonstraties en workshops bijwonen en nog veel meer.
Programma
Op de pagina over het programma van de site van LelySTART kan men alle informatie vinden over de dag. Op de pagina is een overzicht van de activiteiten per locatie te vinden. Het evenement begint om 10.00 uur en is om 00.00 uur afgelopen. 
Zo is er een programma in FlevoMeer Bibliotheek voor kinderen van 0 tot 6 jaar en natuurlijk de ouders of verzorgers. Hierbij gaat het om ‘Alles Kids: van kinderwens tot kleuterklas’. Hierbij zijn voorstellingen, maar ook stoepkrijten, foto's maken in de Photobooth en meer.
Dit programma is van 10.00 tot 15.00 uur. Daarnaast wordt ook voor de kids een evenement met muziek georganiseerd op het Muziekpodium Dukaatplein (tegenover het station). Hier kan men luisteren, swingen en genieten van toffe bandjes.  
Voor de ouderen is er ook muziek te beluisteren op het Podium De Waag (voor het terras bij Mr. Lely). Hier kan muziek maar zeker ook dans beleven. Ontspannen kan men genieten van de vele optredens en voor iedereen is er wat te vinden.
Op dit podium en er voor is voor iedereen wat te vinden tussen 12.00 en 15.00 uur. Daarnaast is er in het Agora Theater tussen 12.00 en 22.00 uur van alles te vinden, zoals workshop Techniek & Light, schminken en een rondleiding.
Van 13.00 tot 16.30 uur is er echt van alles te beleven in De Kubus, waar men creativiteit en plezier kan meemaken, zowel voor jong en oud, tijdens het Open Huis. Hier zijn vele workshops te volgen vooral op het gebied van muziek. 
Daarnaast is er op het Kunstgras voor de Kubus van 12.00 tot 17.30 uur een groot programma met onder meer een kunstprogramma, vele optredens en workshops. Op het grasveld zullen veel groepen en bands met muziek optreden.
Tevens is er een avondprogramma in Corneel, de Afterparty 18+ van 20.00 tot 00.00 uur. In café Schippers zal een Poëziecafé worden georganiseerd van 14.00 tot 16.00 uur. Tenslotte zijn er muziekoptredens van 17.00 tot 20.00 uur in Utopodium.
Tijdens de zaterdag zal tussen 12.00 en 20.00 uur voor het Agora Theater een Foodtruck Festival worden georganiseerd. Hierbij is naast het eten van lekkernijen ook veel muziek te beluisteren. Echter het klapstuk hier is tussen 12.00 en 18.00 uur de belevenis van zelf graffiti legaal te mogen spuiten.
(Bronnen: LelyStart, LelyStart (Instagram))