Samen aan de slag in Flevoland

25 jun , 19:35 Nieuws
samen bouwen aan een betere toekomst ook voor komende generaties darkmoon art via pixabay
De derde editie van Samen aan de Slag! wordt op 10 juli georganiseerd met dit jaar het thema Uitvoeringskracht. Uitvoeringskracht om samen te werken aan belangrijke thema’s voor Flevoland, zoals toekomstbestendige woningbouw, ontwikkeling van het onderwijs, een leefbare samenleving, goede bereikbaarheid, netcongestie, duurzame landbouw, versterken van water, bodem en biodiversiteit.
Van plan naar actie
De Strategische Agenda Flevoland is in 2023 vastgesteld. Middels deze agenda is de basis ontstaan voor langdurige samenwerking tussen het Rijk en de regio om grote opgaven aan te pakken. Nu is tijd om de plannen uit te gaan voeren.
Daardoor is het van groot belang om de krachten te bundelen en een goede samenwerking, zodat de provincie ook in de picture komt. Hierbij kan men zich afvragen wat er nodig is om de samenwerking in Flevoland te versterken, wie welke rol heeft en wat heeft men nodig.
Programma
Men begint met een ‘complimenteus’ ontvangst met lunch. Tevens staat er nog een inspirerende lezing van Marijn Molema over de do’s en dont’s van regionale samenwerking. Daarnaast zijn er interactieve kennissessies.
Tevens kan men in gesprek met de panelleden. Aanwezig zijn vertegenwoordigers van de Rijksoverheid, Flevolandse overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven uit Flevoland. De locatie is Agora Theater Lelystad.
Men kan zich aanmelden via de site van de provincie . De bijeenkomst wordt georganiseerd door Samen Maken We Flevoland; een samenwerking van de gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde, Waterschap Zuiderzeeland en provincie Flevoland.
(Bron: Provincie Flevoland)