Activiteitenweek voor jonge mantelzorgers

25 jun , 19:40 Nieuws
activiteitenweek jonge mantelzorgers welzijn lelystad
Welzijn Lelystad organiseert samen met Rotary Lelystad - Batavia en Toms Beach & Surf een activiteitenweek voor jonge mantelzorgers. Deze Beach & Fun week wordt gehouden van 22 tot en met 25 juli bij Toms Surf & Beach. Het zal een week vol plezier en ontspanning worden.
Plezier en ontspanning
Tijdens deze Beach & Fun week kunnen de jonge mantelzorgers surfen, suppen, kanoën, bosspelen, vissen, boogschieten en meedoen met het spel Expeditie Robinson. De week is bedoeld voor kinderen en jongeren tussen 8 en 24 jaar.
Deze kinderen en jongeren groeien op met een familielid met een chronische ziekte, beperking, verslaving of een psychische aandoening. Vaak dragen de jongeren een zware verantwoordelijkheid .
Middels de activiteitenweek kunnen ze even ontsnappen aan de dagelijkse zorgtaken en kunnen ze een onvergetelijke week beleven met gelijkgestemden. De jongeren worden aangemoedigd om even ‘zorgeloos’ te zijn.
Jonge mantelzorgondersteuning
De kinderen en jongeren die meedoen aan de week kunnen emotionele en praktische hulp krijgen van de leden van het team jonge mantelzorgondersteuning. In Nederland schijnt 1 op de 4 kinderen tussen 4 en 18 jaar een jonge mantelzorger te zijn.
Dit is best veel te noemen, waarbij de kinderen meestal geen buitensporig gedrag vertonen. Daarentegen zijn ze extreem behulpzaam, betrokken en blijven uit de problemen. Daardoor komt het vaak voor dat ze onzichtbaar zijn voor de hulpverlening.
Het gaat erom dat de kinderen meedoen aan activiteiten, waarbij ze een week lang kunnen lachen, watersporten en gewoon even ontspannen. Door mee te doen, kunnen ze de cirkel even doorbreken, om te ontladen en nieuwe energie op te doen.
Aanmelden voor de week
Welzijn Lelystad geeft aan dat er nog enkele plaatsen beschikbaar zijn. Dankzij de bijdragen van Rotary Lelystad - Batavia en Toms Beach & Surf, kunnen de kinderen en jongeren gratis meedoen. Belangrijk is wel dat men een zwemdiploma heeft.
De week voor de jonge mantelzorgers vindt plaats van 22 tot en met 24 juli, van 09.30 tot 14.30 uur aan de Uilenweg in Lelystad. Natuurlijk wordt er voor een lunch gezorgd. Inschrijven kan via mail: [email protected] .
(Bronnen: Welzijn Lelystad, Flevopost)