Respijthuis Lelystad mogelijk in de problemen

06 okt 2022, 19:06 Nieuws
respijthuis lelystad1
Naar voorbeeld van het Respijthuis in Alkmaar, is in 2014 het idee van het Respijt in Lelystad ontstaan. Het Respijthuis heeft sinds 2018 een eigen ruimte op de camping Buytenplaets Suydersee. Het blijkt dat het contract voor de locatie op 1 maart 2023 gaat aflopen. Tevens heeft de campingeigenaar aangegeven het contract niet te verlengen.
Mantelzorger ontlasten
Het Respijthuis is er voor mensen met een aandoening en / of beperking. Aangezien deze mensen tijdelijk in het huis kunnen verblijven, krijgt de mantelzorger weer even tot rust komen.
Doordat Het Respijthuis de hulpvraag tijdelijk overneemt, heeft de mantelzorger tijd om vrij te nemen en op vakantie te gaan. Maar tevens kan de mantelzorger ook tijd spenderen op het terrein van het Respijthuis.

Omvallen
Er wordt te weinig gebruik gemaakt van het Respijthuis. Tevens loopt het contract per 1 maart af. Door beide punten kan de toekomst onzeker gaan worden. De gemeente heeft aangegeven dat er voor 15 november een plan moet liggen.
Het plan moet een stevige en reële onderbouwing bevatten voor de bezetting in de toekomst. Mocht dit niet voor 15 november bij de gemeente ingeleverd zijn, dan kan het zo zijn dat de voorziening moet stoppen.
(Bronnen: Respijthuis Lelystad, Radio Lelystad, lelystad.nieuws.nl)