Respijthuis Lelystad geeft lucht!

Foto: VVD Lelystad

Het idee van een Respijthuis in Lelystad is in 2014 ontstaan. Dit gebeurde naar het voorbeeld van het Respijthuis in Alkmaar wat al jaren functioneerde. Met ervaring en kennis vanuit het werk en/of privé situatie wisten de initiatiefnemers wat zorg voor een naaste met een chronische lichamelijke ziekte of beperking betekende.

Mogelijkheden
Daarna zijn de initiatiefnemers aan de slag gegaan met de vraag naar en de mogelijkheden voor een Respijthuis in Lelystad. Natuurlijk is daarbij ook meteen gezocht naar bestuursleden met de deskundigheid op verschillende maar zeker ook uiteenlopende terreinen.

In het bestuur van de stichting konden daardoor een aannemer, een huisarts en een oud-wethouder plaatsnemen. Belangrijk daarna was het opstellen van de stichtingsakte. Deze kon op 27 februari 2015 getekend worden, zodat vanaf dat moment de Stichting Respijthuis Lelystad een feit werd.

Respijthuis Lelystad
Het Respijthuis Lelystad is er voor mensen met een aandoening en/of beperking. Deze mensen kunnen tijdelijk in het huis verblijven, van een dagdeel tot enkele weken. Op deze manier kan de mantelzorger weer even tot rust komen. Hierdoor geeft het Respijthuis Lelystad lucht !

Er zijn sfeervolle appartementen op Buytenplaets Suydersee, een bosrijke camping met een kleine dierenweide. Tevens op loopafstand van het Stadspark en het winkelcentrum Lelycentre. De zorg blijft in handen van het eigen team, maar de vrijwilligers zorgen voor de gezelligheid, regie over de dag, veiligheid en het verzorgen van de maaltijden.

Vrijwilligers
Het Respijthuis draait op vrijwilligers. Momenteel zijn er zo’n twintig vrijwilligers. Deze mensen maken het Respijthuis tot een succes, waardoor gasten zich welkom voelen. Maar wil dat succes blijven, zijn er meer vrijwilligers nodig.

Het Respijthuis Lelystad is op zoek naar vrijwilligers voor vele voorkomende bezigheden, zoals een gastheer of gastvrouw, die de gasten willen bijstaan bij het verblijf. Tevens wordt er gezocht naar vrijwilligers die klussen willen doen in en rond het huis of secretarieel werk. Maar ook mensen die actief mee willen werken of denken op het gebied van PR, communicatie en marketing zijn van harte welkom.

Op de site van het Respijthuis Lelystad staat meer info.

(Bronnen: Respijthuis Lelystad, FlevoPost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen