Pointer doet onderzoek in Lelystad naar armoede en Lelystad Airport

01 sep , 18:36 Nieuws
radio studio andrzej rembowski via pixabay
Pixabay
In samenwerking met De Stentor en Radio Lelystad gaat het Pointer pop-up team (KRO-NCRV) een maand lang onderzoek doen in Flevoland. Men werkt vanuit een pop-up winkel in het centrum van Lelystad (De Promesse 2). Inwoners van Lelystad worden uitgenodigd om kwesties aan te dragen die onderzocht zouden moeten worden.   
Pointer redactie
Eerder heeft de redactie van Pointer gewerkt vanuit Almelo, Leeuwarden en Tilburg. Hieruit zijn een aantal radio- en televisieprogramma’s gekomen. Onder meer heeft men aandacht geschonken aan de uitbreiding van Vliegbasis Leeuwarden.
Wat men in Flevoland gaat onderzoeken, heeft te maken met datgene wat de inwoners van Lelystad aandragen als onderwerp. Hiervoor wordt iedereen uitgenodigd om een kop koffie te komen drinken met de redactie.
Daarmee wil men horen wat er allemaal speelt in Lelystad en wat er onderzocht moet worden in de stad. De bedoeling is dat er 3 radio-uitzendingen en 1 talkshow wordt gemaakt. Tevens worden artikelen gepubliceerd op Ponter.nl, De Stentor en Lelystad Radio.
Debat om te beginnen
Op woensdag 4 september zal de redactie zich voorstellen in de FlevoMeer Bibliotheek en worden onder leiding van KRO-NCRV-presentator Niels debatten gehouden. Hierbij gaat het onder meer om armoedebestrijding en de toekomst van Lelystad Airport. 
De avond begint om 20.00 uur. Volgens de site van Pointer leven er in Lelystad 5.000 gezinnen onder het bestaansminimum en 1 op de 6 jongeren leeft in armoede. Landelijk is dat 1 op 15. Er is een lezing van Anna Custers over armoede.    
Anna Custers is lector Armoede Interventies aan de Hogeschool van Amsterdam, waarbij ze zich richt op het beter begrijpen van armoede en schuldenproblematiek. Laten we er van uit gaan dat in dit deel van het debat de situatie rond Lelystad Oost wordt meegenomen.
Een tweede debat zal gaan over Lelystad Airport. Hierbij wordt meegenomen dat al jaren gesproken wordt over de openstelling van de vlieghaven voor de zogenaamde vakantievluchten naar het gebied rond de Middellandse Zee.
(Bronnen: Pointer, Pointer Nieuwsbrief)