Opening Verspil Me Niet Centrum in Lelystad

01 sep , 18:42 Nieuws
verspil me niet centrum lelystad flevocampus
In Nederland wordt zo’n 25 procent van al het eten gewoon weggegooid en wereldwijd zou dat ruim 33 procent zijn. Maar ondertussen wordt er wel veel energie gestopt in het eten, daar al het eten verbouwd wordt, verwerkt, vervoerd, gekoeld en weer warm gemaakt. En iedereen kan zich voorstellen dat al die energie bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Daarom is het nodig dat de verspilling van eten wordt teruggebracht tot (liefst) 0 procent. 
Verspillingsvrije week 
Om deze boodschap zo breed mogelijk te kunnen delen wordt de Verspillingsvrije week georganiseerd en dit jaar is die week van 9 tot en met 15 september. Tijdens deze week worden tips en tricks gedeeld en activiteiten georganiseerd om te helpen zo min mogelijk eten weg te gooien. 
Dit jaar is voor Lelystad de Verspillingsvrije week helemaal speciaal, daar de opening van het Verspil Me Niet Centrum gevierd kan worden. In het centrum kan men langs gaan en van alles leren over duurzaamheid en hergebruik.  
Verspil Me Niet Centrum 
In het winkelcentrum Stadshart zal op woensdag 11 september aan de Neringpassage 25 de deuren worden geopend van het Verspil Me Niet Centrum om 15.00 uur. Natuurlijk is voor deze feestelijke opening iedereen van harte welkom.  
Hergebruik en duurzaamheid staan centraal in het centrum, wat een breed scala aan activiteiten en producten die bijdragen aan een circulaire economie, zal bieden. Hierbij is het doel om verspilling tegen te gaan. 
Daarnaast is het de bedoeling dat duurzame leefstijlen worden bevorderd middels educatie, workshops en een winkel met zorgvuldig geselecteerde producten. Een deel van de programmering dat gaat over voedsel wordt verzorgd door Flevo Campus.  
De middag op 11 september duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Op het programma staat onder meer uitleg over lokale en duurzame producten, natuurlijk is er de lekkerste koffie van Lelystad, zijn er herbruikbare producten, zijn er workshops en educatieve sessies en is er de mogelijkheid om bij te praten en van gedachten te wisselen. 
(Bronnen: Flevo Campus, Circulair Lelystad (Instagram), lelystad.nieuws.nl)