Open dag bij Buurtcentrum De Joon

20 sep , 19:24 Nieuws
open dag buurthuis de joon de joon fb
Het oudste buurtcentrum van Lelystad is natuurlijk het middelpunt van de oudste wijk van Lelystad, de Zuiderzeewijk. Dit buurtcentrum - De Joon - is een begrip in de wijk en laat het duidelijk zijn, ook een begrip in heel Lelystad en regio.
De Joon
Voordat de stad Lelystad bestond, was er water, veel water, de Zuiderzee, waar gevaren maar zeker veel gevist werd. Om te kunnen vissen, had de visser een net nodig. Maar wat gebeurt er als een schip voorbij komt, als men met een net aan het vissen was ….
Precies, de kans was groot dat de netten werden vernield of de boot vast kwam te zitten. Daarom werden op plaatsen waar men aan het vissen was, dobbers uitgezet. En juist die dobber werd een Joon genoemd. En men moest uit de buurt blijven.
De eerste wijk die gebouwd wat de nieuwe stad Lelystad moest worden, was de Zuiderzeewijk. Naast de bouw van woningen werd er ook een plaats gebouwd waar tal van activiteiten werden georganiseerd. Dit jeugdhonk werd De Joon genoemd.  
Sinds 1969 is De Joon een sociaal ontmoetingspunt in de Zuiderzeewijk, waar iedereen van harte welkom is. Of men nu arm, rijk, jong, oud, allochtoon of autochtoon is, of men wel of geen handicap heeft. Hier mag men zichzelf zijn.
Open Dag De Joon
Zoals elk jaar zullen de deuren weer opengezet worden voor de Open Dag van het buurtcentrum. Dit jaar gebeurt het op zaterdag 21 september. Tijdens deze dag kan men zien van 11.00 tot 16.00 uur wat de vrijwilligers doen in Buurtcentrum De Joon. 
Men kan een praatje aangaan met de vrijwilligers, men kan ze zelfs vragen wat ze doen voor de buurt, voor de wijk en voor de stad. Men kan er achter komen wat de dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse activiteiten zijn.
Tijdens de Open Dag worden alle clubs, die aanwezig zijn in het Buurtcentrum, door De Joon gepresenteerd. Tevens kan men een hapje en een drankje versieren en genieten van een demonstratie van Line Dance groep Dancing Friends.
(Bronnen: De Joon, Buurthuis de Joon (Facebook), LimonadeBrigade Lelystad (Instagram)