Ontdek Nationaal Park Nieuw Land via nieuwe passantensteiger

13 jul , 18:58 Nieuws
kano benedikt geyer via pixabay
Vrijdagochtend 12 juli is een nieuwe passantensteiger in het Hollandse Hout in Lelystad geopend. Dit gebeurde door gedeputeerde Harold Hofstra, wethouder Piet van Dijk en gebiedsmanager Wouter Wubben. Vanaf dat moment was het mogelijk voor recreanten om ‘uit te stappen’ bij de Lage Dwarsvaart.
Passantensteiger
Op het moment dat men uitstapt bij de steiger, ziet men ook een nieuw informatiebord over Nationaal Park Nieuw Land. Op het informatiebord staan onder meer wandel- en fietsroutes en een overzicht van bijzondere vogelsoorten die in het park voorkomen.
Vooral gedeputeerde Harold Hofstra is trots op het resultaat en hij gaf aan dat de passantensteiger één van de vele projecten waarmee de beleving voor bezoekers wordt vergroot in Nationaal Park Nieuw Land.
Tevens gaf hij aan dat het nieuwe informatiebord wandelroutes laat zien, naast fietsknooppunten, horeca en overnachtingsmogelijkheden. Op deze manier worden bezoekers op het gebied van natuurbeleving en recreatie volledig bediend.
Boten en kano’s
Het kanoën en het Hollandse Hout - als poortgebied van het Nationaal Park Nieuw Land - horen bij elkaar. Hierdoor krijgt men een unieke ervaring om het bosgebied vanaf het water te kunnen zien en horen. Daarnaast is er de mogelijkheid om een ijsvogel of bever te zien.
De boten kunnen aanleggen aan de nieuwe passantensteiger die zo’n 40 meter lang is, waarbij de boten ook een paar nachten kunnen blijven liggen. Tevens is het een uitstapplek voor kanovaarders.
Men kan de natuur zo dicht bij de stad ervaren. Volgens wethouder Piet van Dijk is dit uniek. Het uitgangspunt is om de hoofdstad van Flevoland en van de nieuwe natuur op deze manier verder te ontwikkelen, waarbij de verbinding tussen mens en natuur centraal staat.
In de komende jaren zullen onder meer nieuwe wandelpaden aangelegd worden. Tevens wordt een kilometerslange slenk - watergeul - aangelegd. Al dit soort ontwikkelingen zijn onderdeel van een nieuw poortgebied van Nationaal Park Nieuw Land.
Meer informatie
Op de site van Nationaal Park NIeuw Land kan men lezen waar men overal kan varen in het gebied. De passantensteiger is mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer, gemeente Lelystad en provincie Flevoland. Middels een bijdrage van de Europese LEADER-subsidie en een bijdrage van provincie en de gemeente Lelystad, is de steiger gefinancierd.
(Bronnen: Nationaal Park Nieuw Land, Boswachters Blog, Provincie Flevoland)