Na LOL na School is er nu ook ExploreX

15 sep , 19:33 Nieuws
graffiti cultuur arek socha via pixabay
Sommige kinderen kunnen niet ‘vanzelfsprekend' naar sportles of naar les om een muziekinstrument te leren spelen of zomaar even een baantje trekken in het zwembad. Dit komt nogal eens voor bij de kinderen in Lelystad Oost - Zuiderzeewijk, Waterwijk, Boswijk en Atolwijk - die niet makkelijk kunnen deelnemen aan dit soort activiteiten. Zeker als er thuis geen of weinig geld is voor deze activiteiten.
LOL na School
‘School en Omgeving' heeft daarom het gratis naschools activiteitenprogramma ‘LOL na School’ gelanceerd, wat gesubsidieerd wordt door de Rijksoverheid. In feite kan men de activiteiten een ‘verlengde schooldag’ noemen.
Het is het resultaat van de samenwerking tussen Stichting Christelijk Primair Onderwijs (SCPO) Lelystad, Stichting SchOOL, De Kubus Lelystad, Sportbedrijf Lelystad en Welzijn Lelystad.
Middels het programma LOL na School wordt er voor gezorgd dat de kinderen zich niet gaan vervelen als de school is afgelopen. De kinderen kunnen sporten, muziek maken of andere leuke dingen doen. Belangrijk is zeker om nieuwe vrienden te maken.
ExploreX
Naast het programma LOL na School - wat voor basisschoolleerlingen bedoeld is - is er nu ook ExploreX voor de leerlingen van de middelbare scholen. Ook via dit programma kunnen de leerlingen na school activiteiten gezamenlijk doen. 
Het is een programma wat steeds verandert, wat inhoudt dat na elke vakantie er weer iets nieuws te vinden is. De leerlingen kunnen op de site de school kiezen waar ze hun lessen volgen en daarbij zoveel mogelijk gratis activiteiten kiezen.
In de activiteitenkalender zijn leuke dingen te vinden als padel, fitcross, zangles, voetbal, rap, freerunnen, kookworkshop, Move on the Spot, basketbal, squash, kickboxen, fashion, streetdance, - en mijn favoriet - graffiti. En zo wordt er nog veel meer aangeboden.
Powered by LOL na School
Arie Slob, als programmadirecteur van Samen Lelystad Oost, heeft een week geleden de naam en het programma voor de middelbare scholen gelanceerd. Het programma ExploreX is ‘powered by LOL na School’. 
Ondertussen hebben de jongeren van Aeres VMBO, De Steiger en het Porteum kennis kunnen maken met het aanbod van het programma. Ook hier kunnen de leerlingen via het gratis aanbod zichzelf verrijken en misschien ontdekken wat ze leuk vinden.
(Bronnen: LOL na School, Flevopost, ExploreX, lelystad.nieuws.nl)