LOL na School gaat weer starten

31 jan , 18:41 Nieuws
jongeren gitaar 1 kubus lelystad
Begin vorige maand werd al geschreven over het feit dat het niet altijd ‘vanzelfsprekend’ is om naar sportles te gaan of een muziekinstrument te leren spelen of even een baantje te trekken in het lokale zwembad. Het is niet altijd makkelijk voor de kinderen in Lelystad-Oost - Zuiderzeewijk, Waterwijk, Boswijk en Atolwijk - om aan dit soort activiteiten mee te kunnen doen. Zeker als er thuis niet genoeg geld is voor de activiteiten.
Minima leveren in
Maar of het allemaal beter zal worden in 2024, is nog maar de vraag. Volgens een onderzoek van het Nibud, zullen juist de alleenstaande minima gaan inleveren. Er is zelfs sprake van zo’n 40 à 60 euro per maand.
Daarnaast zijn er juist huishoudens die meer te besteden hebben. Maar het aantal alleenstaande ouders dat bijvoorbeeld gebruik maakt van de Voedselbank ondertussen wel toeneemt. De Stichting MILA heeft dit ook gezien.
LOL na School
Op 26 februari 2024 gaat LOL na School weer van start. Er is een naschoolse aanbod voor basisschoolleerlingen naast een programma voor jongeren van Porteum, De Steiger en Aeres. Men is blij dat de activiteiten voor het voortgezet onderwijs uitgevoerd kunnen worden.
Het programma LOL na School wil kinderen stimuleren om in hun eigen wijk of school hun talenten te ontdekken. Doel is om zich betrokken te voelen in de buurt waar ze opgroeien en positieve ervaringen opdoen.
Onder de activiteiten kan men zaken vinden als kleding pimpen, archeologie, basketballen, bootcamp, segway rijden, afrodance, striktekenen en nog veel meer. In de Zuiderzeewijk gaat men starten met 2 Yamaha Classbands.
De eerste is er voor strijkers (viool, cello en meer) en een tweede voor blazers (trompet, klarinet en andere zaken). Deze Classbands gaan gebeuren met het wijkcentrum Zuiderzeewijk en de Muziekspeelplaats. Deze laatste is een initiatief van Edsilia Rombley en haar man Tjeerd Oosterhuis.
LOL na School is dé plaats waar de kinderen na school leuke dingen kan doen en meteen nieuwe vrienden kan maken. Samen met de enthousiaste leraren kunnen de leerlingen op avontuur gaan in Lelystad Oost.
Afgelopen half jaar
In het afgelopen half jaar is een flinke samenwerking neergezet, waarbij iedereen in zijn kracht is gezet. Hierdoor is een mooi programma tot stand gekomen. Het heeft even aanpassing aan elkaar nodig gehad, maar dat is toch gelukt.
Met meer docenten wordt getracht om het programma weer vorm te geven. Met meer enthousiaste docenten die zelf zo veel plezier halen uit sport of een andere activiteit. Hierdoor kan een mooi, gratis naschools aanbod gegeven worden aan zo’n 1.100 jongeren.
(Bronnen: Omroep Flevoland, Samen Lelystad Oost, LOL na School, lelystad.nieuws.nl)