Meet & Greet voor vrijwilligers in Lelystad

16 sep , 18:41 Nieuws
vrijwilligerswerk gerd altmann via pixabay
De Vrijwilligerscentrale Lelystad organiseert op donderdagavond 26 september van 18.00 tot 21.00 uur een ‘Meet & Greet’. Tijdens dit evenement kan men nagaan welke organisaties in Lelystad op zoek zijn naar vrijwilligers in de stad.
Vrijwilligers hard nodig
In 2023 werd op dinsdag 17 oktober de vrijwilligersmarkt ‘Meet & Greet’ gehouden. Op dat moment waren er al veel vrijwilligers nodig en mensen die het verschil willen uitmaken maar nog precies wisten hoe dat moest, waren van harte welkom. 
Dit jaar is het al niet anders, er zijn nog steeds veel vrijwilligers nodig. Neem bijvoorbeeld VV Unicum of de Stichting GOL of Marker Wadden. En zo zijn er nog veel meer organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers, want vaak draaien de organisaties alleen maar op vrijwilligers.
Vrijwilligerscentrale
Welzijn Lelystad heeft een Vrijwilligerscentrale dat een heel breed platform is voor al het vrijwilligerswerk in Lelystad. Het platform is er voor alle inwoners van Lelystad en stimuleert alle vormen van vrijwillige inzet. 
En bekijk het van de positieve kant, daar het doen van vrijwilligerswerk vele voordelen biedt. Vrijwilligerswerk is goed voor de gezondheid, men blijft langer fit en kan nieuwe mensen ontmoeten. Daarnaast is het dankbaar en zinvol ‘werk’.
Vrijwilligersmarkt Meet & Greet 
Tijdens de Meet & Greet kan men nieuwe ideeën opdoen en kan men in gesprek gaan met de mensen achter de organisaties. Men kan tijdens de avond ontdekken of men wil bijdragen aan de gemeenschap. 
Maar men kan ook nagaan of men nieuwe vaardigheden wil opdoen of gewoon wil ontdekken welke mogelijkheden er zijn. Denk er aan dat de Meet & Greet de sleutel kan zijn tot avonturen in de vrijwilligerssector.
Natuurlijk wordt er gezorgd voor koffie en thee en misschien wel een verrassing. De datum is donderdag 26 september van 18.00 tot 21.00 uur en de locatie is Corneel. Men hoeft zich vooraf niet aan te melden, maar kan gewoon even binnenlopen.
De vrijwilligersmarkt is dé kans om met verschillende maatschappelijke organisaties, stichtingen en (sport) verenigingen kennis te maken. Gemeld is dat er meer dan 35 organisaties uit verschillende sectoren zich zullen presenteren en hun vacatures.
(Bronnen: Vrijwilligerscentrale Welzijn Lelystad, Flevopost, lelystad.nieuws.nl)