Avond4Daagse decor van aftrap campagne ‘Lelystad drinkt water!’

08 jun 2022, 16:50 Nieuws
druppie drinkwater
Lelystad staat van 7 tot en met 11 juni 2022 in het teken van de campagne ‘Lelystad drinkt water!’. JOGG Lelystad ‘Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst’ vraagt met de campagne aandacht voor het drinken van water. Tijdens de eerste wandelavond van de Avond4Daagse hebben wethouder Jack Schoone en mascotte Druppie, de campagne afgetrapt.
Aftrapmoment
Tussen het wegstarten van de wandelgroepen, stond wethouder Jack Schoone stil bij het belang van voldoende water drinken en dat water een gezond en lekker alternatief is voor zoete drankjes. Mascotte Druppie gaf de kinderen een high five en ging met ze op de foto.
Waarom de campagne ‘Lelystad drinkt water!’?
Onderzoek laat zien dat minder dan de helft van de basisschoolkinderen elke dag water of thee zonder suiker drinkt. Kinderen drinken veel gezoete dranken of sapjes waar suiker in zit. Dit geldt ook voor de jongeren in Lelystad. 35% van de jongeren geeft aan dagelijks drankjes met suiker te drinken. De campagne zet daarom in op het bewust maken van de voordelen van water drinken bij kinderen, jongeren en hun ouders.
De Gezonde Avond4daagse
De Avond4Daagse was niet voor niets het decor van de aftrap. Dit jaar heeft JOGG Lelystad in samenwerking met de Stichting Avond4Daagse Lelystad en de supermarkten Albert Heijn Voorhof, Albert Heijn Kempenaar, JUMBO Jol, JUMBO Voorstraat, JUMBO de Waag en Plus Postma de gezonde Avond4Daagse actie op touw gezet. Maar liefst achttien basisscholen krijgen elke avond een flesje water en een stuk fruit voor de kinderen die meedoen aan dit wandelevenement. Vijftien basisscholen hebben van JOGG Lelystad een watertap ontvangen en kunnen met het fruit dat de supermarkten beschikbaar stellen een maand lang fruitwater maken.
Wie doen er mee met de campagne?
Verschillende organisaties in Lelystad dragen op hun eigen manier bij aan de campagne, te weten Jongerenwerk, Huis voor Taal en de Voorleesexpres vanuit Welzijn Lelystad, FlevoMeer Bibliotheek, Sportbedrijf Lelystad, Icare consultatiebureaus, Jeugdgezondheidszorg van GGD Flevoland, Limonade Brigade, GO! kinderopvang, gemeente Lelystad, Albert Heijn Voorhof, Albert Heijn Kempenaar, JUMBO Jol, JUMBO Voorstraat, JUMBO de Waag, Plus Postma, de Lelystadse Avond4Daagse en een groot aantal scholen.
Zij brengen het belang van water drinken onder de aandacht door middel van thematafels, lezingen en workshops, het uitdelen van materialen en het beschikbaar stellen van gezonde producten. Kijk voor meer informatie op www.lelystad.nl/jogg
Wilt u weten wat u of uw organisatie kan betekenen voor de JOGG-aanpak in Lelystad? Neem dan contact op met JOGG-regisseur Marleen Tibbe: Telefoonnummer: 06-13775396 E-mail: [email protected] Website: www.jogg.nl
(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad)