Fotowedstrijd Lelystad met onderwerp ‘Vrijheid’

27 mrt 2022, 17:04 Nieuws
fotowedstrijd1
De dagen 4 en 5 mei staan in het teken van de vrijheid. FlevoMeer Bibliotheek Lelystad haakt aan bij deze actie. Daarom wordt een fotowedstrijd georganiseerd met als onderwerp ‘Vrijheid’. Iedereen die affiniteit heeft met fotografie, wordt uitgedaagd om mee te doen. Voor de beste foto’s zijn toffe prijzen te winnen, die aangeboden worden door CameraNu.nl.
Vrijheid
De fotowedstrijd heeft als officiële naam ‘You don’t know what you’ve got, until it’s gone’. Vertaald staat er: “Je weet pas wat je mist, als je het kwijt bent”. Hierbij valt te denken aan een aantal zaken.
Zoals de vrijheid om te leven vanuit je eigen waarden, vrijheid van meningsuiting en geloof, politieke vrijheid, persoonlijke vrijheid, economische vrijheid, bewegingsvrijheid, persvrijheid en keuzevrijheid.
Fotowedstrijd
Als organisator wil FlevoMeer Bibliotheek Lelystad de mensen zoveel mogelijk motiveren na te denken over hun eigen belevenis van vrijheid. De wedstrijd wordt in samenwerking georganiseerd met een aantal andere personen en organisaties.
Naast FlevoMeer Bibliotheek Lelystad zijn dat Tony Merkelbach van de Stichting Herdenken, Verzoenen, Vrijheid Lelystad, fotograaf Sammy-Jo Roelofs en persfotograaf Wierd Massink. Men wordt gevraagd de mooiste foto binnen het thema te zoeken of te maken.
Insturen
In de periode van 25 maart tot en met 18 april kan de foto worden ingestuurd. Er zijn geen eisen gesteld aan de datum van de opname. Echter er wordt wel verzocht het thema in acht te houden en rekening te houden dat dit jaar 77 jaar na de bevrijding is.
Het gaat om de boodschap/emotie van de foto. Er is wel een maximum gesteld op één foto per deelnemer. Insturen van de foto kan naar [email protected] o.v.v. ‘fotowedstrijd’. De sluitingsdatum is 18 april. Meer info is te vinden op de site.
(Bronnen: FlevoMeer Bibliotheek, FlevoPost)