Eerste lichting TTO-leerlingen van Porteum ontvangen onderbouw certificaat

18 jul , 18:42 Nieuws
bovenaanzicht porteum
In een feestelijke ceremonie hebben de eerste leerlingen van het Tweetalig Onderwijs (TTO) op Porteum hun onderbouw certificaten in ontvangst genomen. Deze bijzondere gebeurtenis markeert de succesvolle afronding van drie jaar intensief tweetalig onderwijs en vormt een mijlpaal voor de school en haar leerlingen. 

Speciale gelegenheid
Eerder deze week was het schooltheater gevuld met ouders, verzorgers en andere genodigden die getuige waren van deze speciale gelegenheid. De leerlingen werden onder begeleiding van een doedelzakspeler  feestelijk onthaald, wat een extra tintje gaf aan de ceremonie.

Na een terugblik op de afgelopen drie jaar ontvingen de trotse leerlingen hun officiële Anglia-certificaten, die hun Engelse taalvaardigheid op internationaal erkend niveau bevestigen. Deze excellente uitslag van het Anglia-examen was als kers op de taart. 

Volgende stap
Zelda Maclear, Coördinator Tweetalig Onderwijs, zei hierover: "Deze eerste lichting heeft laten zien dat inzet en hard werken vruchten afwerpen. Ik ben enorm trots op wat zij bereikt hebben en kijk met vertrouwen uit naar hun toekomst."

Met deze certificaten zijn de leerlingen nu klaar voor de volgende stap in hun onderwijscarrière: de bovenbouw, waar zij de kans krijgen om verder te gaan voor hun Cambridge Advanced  Certificate. Porteum is trots op deze eerste lichting TTO-leerlingen en kijkt uit naar hun verdere succes. 

Over Porteum Porteum biedt een breed scala aan onderwijsprogramma's, waaronder het Tweetalig Onderwijs (TTO). Het doel van dit programma is om leerlingen een solide basis te geven voor hun verdere studie en loopbaan. 

Hierbij ligt een sterke nadruk op taalvaardigheid en internationale oriëntatie. Het TTO-programma bestaat sinds de oprichting van Porteum, drie jaar geleden, en deze eerste lichting studenten is het levende bewijs van het succes en de inzet van de school. 
(Bron: Persbericht Porteum)