Amanda Tielrooy wint fotowedstrijd FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

16 mei 2022, 17:54 Nieuws
amanda tielrooy wint fotowedstrijd flevomeer bibliotheek lelystad
Amanda Tielrooy heeft de fotowedstrijd van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad gewonnen. Zij ontving haar prijs uit handen van burgemeester Mieke Baltus. De wedstrijd, in samenwerking met Stichting Herdenken, Verzoenen, Vrijheid Lelystad en CameraNU.nl, stond in het teken van vrijheid, met als onderwerp ‘You don’t know what you’ve got, until it’s gone’.
Inzendingen
De jury, bestaande uit fotograaf Wierd Massink van Studio Wierd, fotograaf Sammy-Jo Roelofs en stichting-voorzitter Tony Merkelbach, koos 9 finalisten, waarna de bezoekers van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en stemmers op social media hun favoriet aanwezen. Daaruit bleek Amanda Tielrooy de duidelijke winnaar.
De inzendingen kwamen uit heel Nederland. De jury boog zich over de inzendingen en kozen vervolgens negen finalisten. Hun foto's werden geëxposeerd in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad, waar bezoekers hun stem voor hun favoriet konden uitbrengen. Daarnaast werden ook de stemmen op social media meegeteld.
Winnaar
Uiteindelijk werd Amanda Tielrooy uitgeroepen tot winnaar. Zij won een cadeaubon van CameraNU.nl. voor haar sprekende beeld met de Nederlandse vlag en kreeg haar prijs uitgereikt door burgemeester Mieke Baltus, die ondanks haar drukke agenda een gaatje had gevonden om de prijswinnaars in het zonnetje te zetten.
De jury was onder de indruk van het beeld dat Amanda Tielrooy had ingestuurd. “Er is nagedacht over deze foto. Hij is heel artistiek en bevat knappe skills. Heel mooi en persoonlijk.” Het publiek stemde massaal op het beeld van Amanda. “Ik stem op deze prachtige foto! Lang leve de vrijheid”, was één van de reacties op social media.
Regenboog foto
Barbara van der Linde uit Nunspeet werd tweede met haar prachtige regenboog foto. Op social media werd aangegeven dat het een fantastische foto was. De donkere kant en de hoop, liefde en vrijheid in / van het leven in één foto.
Anderen op social media gaven aan dat het de winnende foto was. Ook de jury was onder de indruk van dit beeld. De foto was gemaakt op 4 mei 2021 tijdens de Dodenherdenking. Ook Barbara kreeg een cadeaukaart van burgemeester Mieke Baltus.
Genderdiversiteit
De derde prijs was voor Bart Verboven met zijn beeld over genderdiversiteit. De jury was van mening dat in Nederland men alle vrijheid heeft, om te zijn wie je wilt zijn. Dat is mooi in beeld gebracht. Een interessante compositie.
(Bron: Gemeente Lelystad)