FlevoMeer Bibliotheek Lelystad brengt water in beeld

22 jun , 19:32 Nieuws
flevoland lelystad nico via pixabay
De naam is tegenwoordig Flevoland - voor de gehele provincie - maar ooit lag er de Zuiderzee. Nog steeds is de jongste provincie van Nederland omgeven door water. En het is voor heel veel mensen in de provincie heel duidelijk: denkt men aan Flevoland, dan denkt men aan water. In 2023 was er een fotowedstrijd met het thema ‘Leve de Lente'.
Beleef het water
FlevoMeer Bibliotheek organiseert dit jaar weer een fotowedstrijd. Na de thema’s ‘Herfst in Natuurpark Lelystad’ (2018), ‘Vrijheid’ (2022) en ‘Leve de Lente’ (2023), is het dit jaar tijd voor het thema ‘Beleef het Water’.
De wedstrijd is voor een ieder die werkt met fotografie, het mooi vindt om te fotograferen of enige affiniteit heeft met fotografie. Deze personen worden uitgedaagd om mee te doen. Natuurlijk zijn er weer mooie prijzen te winnen en is er een professionele jury.
Genieten van de zon
Velen trekken er op uit in de zomer, een beetje genieten van de zonnestralen. Of men op vakantie gaat of een dagje weg of een paar uur naar buiten, het is altijd wel een moment om in de buurt van (het) water te zijn.
De een neemt een flinke duik in het water, de eenden zoeken verkoeling in een sloot en anderen nemen een flinke slok water op warme momenten. Het komt ook regelmatig voor dat de natuur een tekort aan water heeft. Zeker in de warme tijden.
Kijk eens op een andere manier
Daarom wil FlevoMeer Bibliotheek mensen motiveren om eens op een andere manier naar het mooie van de provincie te kijken. Noem hierbij het water in Flevoland, stromend water, stilstaand water, op het water.
Misschien denkt men wel aan schaatsen, varen, vissen, zwemmen, duiken, kanoën. Maar misschien houdt men wel meer van stille wateren, of uitkijken over het Markermeer net als de Hurkende Man. Alles is mogelijk.
Mooie foto’s
Binnen het thema ‘Beleef het Water’ kan men zoeken naar of maken van de mooiste foto's. In de periode van 21 juni tot en met 20 juli kan men deze insturen. Het gaat specifiek om het thema, niet de datum van de foto of een bewerkte foto.
Daarentegen moet het wel gaan om Lelystad of omgeving. Eén foto per deelnemer kan ingeleverd worden. Deze kan ingestuurd worden naar [email protected] o.v.v. ‘Fotowedstrijd’.
Tevens geeft men naam, adres, telefoonnummer en korte beschrijving van de foto door. De sluitingsdatum is 20 juli 2024 en het volledige reglement is te vinden op de site van FlevoMeer Bibliotheek .
(Bronnen: FlevoMeer Bibliotheek, Nieuwsbrief Vrienden van de Bieb)