Lelystadse Race tegen Eenzaamheid

22 jun , 19:26 Nieuws
ga karten fernando galan via pixabay
Op donderdag 4 juli kunnen bedrijven en particulieren meedoen van 16.00 tot 19.00 uur aan de Lelystadse Race tegen Eenzaamheid. De race wordt georganiseerd door Kartcentrum en Resto VanHarte Lelystad, waarmee de organiserende partijen aandacht willen vragen voor eenzaamheid onder de inwoners van Lelystad.
Eenzaamheid
Men heeft afgesproken dat de opbrengst van de race ten goede zal komen aan sociaal restaurant Resto VanHarte. Op de site van Bedrijfskring Lelystad wordt melding gemaakt van het feit dat zo’n 48 procent van de inwoners van de stad zich eenzaam voelt.
Daarom wordt met zijn allen gewerkt om hier verandering in te brengen, onder meer door Resto VanHarte. Hier kunnen elke week zo'n 70 gasten samen eten. Aanschuiven is mogelijk voor jong en oud, contacten leggen en mee doen.
Kartrace
Om wat te kunnen betekenen voor de eenzame medemens, kan men meedoen met de kartrace. Maximaal kunnen 25 teams meedoen, waarbij een team bestaat uit 2 tot 4 personen. Meedoen kan door bedrijven, organisaties en ZZP'ers.
Tussen de verschillende races zal Resto VanHarte zorgen voor lekkere hapjes / buffet, drankjes en natuurlijk de gezelligheid. In de gehele tijd is er genoeg tijd om met elkaar te netwerken.
Eigenaar Christian Snoek van Kartcentrum Lelystad vindt het van groot belang om als kartbaan goede doelen te steunen die direct impact maken. Zo’n initiatief is Resto VanHarte. Daarom is men ook trots om dit goede doel te ondersteunen.
Aanmelden voor de race
De bedoeling is dat met de opbrengst van de race Resto VanHarte nog meer ontmoetingen kan organiseren, zeker ook onder jongeren. Deelnemers kunnen rekenen op 1.5 uur racen, een heerlijk buffet en een gezellige borrel.
De race is een geweldige kans om te werken aan teambuilding én een belangrijke bijdrage te leveren aan de strijd tegen eenzaamheid. Aanmelden (met een team) moet gebeuren vóór 25 juni. Dit kan via de mail van Manon Geerlings [email protected] , telefoon 06-18345281 of mail [email protected] .
(Bronnen: Resto VanHarte, Bedrijfskring Lelystad, De Stentor, Nieuwsbrief Een tegen Eenzaamheid)