Helemaal Humanitasprijs 2024

Klik en stem
Klik en stem
Foto: LimonadeBrigade Lelystad

LimonadeBrigade Lelystad is één van de 6 genomineerden voor de Helemaal Humanitasprijs 2024. De Helemaal Humanitasprijs is een prijs die uitgereikt wordt aan een bijzondere activiteit waarin de waarden van Humanitas helemaal tot hun recht komen. Tevens moet het een activiteit zijn die aansluit op een actuele maatschappelijke vraag. En de LimonadeBrigade roept al haar sponsors, inwoners van Lelystad en anderen die achter de organisatie staan, om even te gaan stemmen.

Stemmen van 13 tot en 26 mei
Elke stem die binnenkomt, kan aangeven welke activiteit de publieksprijs van 3.000 euro wint. Daarnaast is er een tweede plaats (2.000 euro) en een derde plaats (1.000 euro). Daarnaast is er ook een juryprijs.

Ook de juryprijs is een prijs van 1.000 euro , die zal gaan naar de activiteit met het meest innovatieve karakter. Alle prijzen worden door Humanitas bekend gemaakt rond de verjaardag van Humanitas op 31 mei.

De jury heeft uit alle aanmeldingen 6 kandidaten geselecteerd, kandidaten die aantrekkelijk zijn voor een prijs. Het publiek mag nu uit de lijst van 6 kandidaten haar kandidaat halen die in aanmerking komt voor een prijs. Dit kan tot 26 mei op de site van Humanitas.

De LimonadeBrigade Lelystad
Op de site van Humanitas staat ook informatie te lezen over de LimonadeBrigade. Deze organisatie zorgt voor ontmoetingsplekken waar ouders met kinderen (tot 12 jaar) kennis en ervaring kunnen uitwisselen.

Het gaat hierbij om het organiseren van activiteiten en een online platform, waarbij ingezet wordt op ontmoeten en het uitwisselen van ervaringen, tips en inspiratie. Hierbij valt te denken aan MamaCafés, het PeuterCafé en Ouder & KindCafé op verschillende locaties in de stad.

‘Helemaal Humanitas’
Een van de grondleggers van LimonadeBrigade Lelystad is Home-Start Lelystad. Het is een organisatie die weet welke uitdagingen en kansen een gezin tegen kan komen. Bij dit soort zaken kunnen de ervaren en opgeleide vrijwilligers van Home-Start ondersteuning verlenen.

Het gaat dan om opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. Gezinnen kunnen meedoen aan het Home-Start programma in de eigen gemeente. Men had de behoefte om oudernetwerken te versterken.

Daarnaast wilde men iets doen aan de eenzaamheid onder moeders met jonge kinderen, waardoor het MamaCafé ontstond. In 2018 is de netwerksamenwerking de LimonadeBrigade ontstaan, met als eerste activiteit het MamaCafé.

Bij de activiteiten nemen ouders andere ouders mee en gaan daardoor niet alleen in gesprek met de gastvrouwen van de LimonadeBrigade maar ook met elkaar, waardoor vriendschappen ontstaan en zelfvertrouwen.

Met de LimonadeBrigade als koepel wordt nauw samengewerkt met de kraamzorg, kinderopvang, maatschappelijk werk, welzijn en de bibliotheek. Op het online platform kunnen ouders met hun vragen terecht.

(Bronnen: De LimonadeBrigade Lelystad, Flevopost, Nieuwsbrief LimonadeBrigade, Home-Start Lelystad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen